Annons

Annons

Annons

Innebandy

Beskedet: Vill stanna även om GGIK åker ur

GGIK:s rad av måstematcher tar aldrig slut. Men vinner man inte mot jumbokonkurrenten Hagunda är chansen till SSL borta.

Det skriver stjärnorna i laget under på.

Här svarar de på tre snabba frågor – bland annat hur de ser på framtiden i klubben.

Text

Bild: Martin Andersson, Karin Johansson, Amelia Mauritzon

Annons

Sporten ringde några av stjärnorna i Gävle GIK för att ställa tre snabba frågor inför måstematchen i bottenmötet mot Hagunda.

1. Kan du tänka dig att spela i GGIK nästa säsong?

2. Hur viktig är matchen mot Hagunda?

3. Vad talar för att ni kan klara kontraktet?

Billy Nilsson

1. – Det är alltid planen. Men jag har inget kontrakt och vi har inte diskuterat det ännu. Men planen är väl att spela där oavsett.

2. – Den är helt avgörande om vi ska ha en chans. Vi måste vinna mot AIK och Hagunda om vi ska ha någon chans.

3. – Inte mycket. Det är så svårt att greppa halmstrån nu. Vi har inte tagit tre poäng hittills. Ingenting talar för oss, just det är väl det som kanske talar för oss, att allt redan är över. Vi har inget att förlora.

Annons

Hans hjärta och vinnarskalle i kvalet var direkt avgörande för att GGIK spelar i SSL nu. Kanske måste Billy Nilsson hålla ett brandtal eller visa några gamla bilder och klipp från när man klarade kvalet för att väckaa kärleken, kämpaglöden och drivet igen.

Bild: Amelia Mauritzon

Annons

Alexander Rudd

1. – Det är klart jag har tänkt på nästa säsong. Men just nu ligger fokus på att genomföra ett mirakel och hålla oss kvar. Sen får jag ta en rejäl funderare på vad jag vill. Om vi håller oss kvar absolut kan jag absolut tänka mig att spela kvar. Om åker vi ur blir det annat att ta ställning till. Men vi siktar fortfarande på att hålla oss kvar även om alla räknat bort oss. Inget är klart förrän det är klart. Matchen mot Hagunda blir viktig.

2. – Det är en måstematch, vinner vi inte den är det god natt det måste man vara ärlig och säga.

3. – Att inget talar för oss, att vi kan slappna av och att motståndarna underskattar oss lite. Det talar för oss. Ser man säsongen hittills talar inte mycket för oss. Just det är det som talar för oss.

Ingen kan brinna av som Alexander Rudd. Men ingen kan heller trolla in vilka oväntade bollar som helst i mål heller. Det behöver hända oftare.

Bild: Martin Andersson

Simon Cederström

1. – Jag har inte tänkt på det så mycket men absolut finns det en chans att jag spelar i GGIK nästa säsong.

2. – Det är sista möjliga livlinan kan man säga. Torsk där då borde det i stort sett vara över. Även om det teoretiskt sett ändå är möjligt, men det är i stort sett sista livlinan. Den blir jätteviktigt. Nu är det verkligen sista chansen, det vore skönt med tre poäng.

3. – Att vi lyckas vinna fem matcher till, kanske fyra. Det är inte en stor möjlighet men det är det vi måste göra. Det beror på hur mycket de andra vinner. Vi måste fokusera på att ta tre poäng först, det ska vi göra mot Hagunda, gör vi inte det så ser det mörkt ut.

Annons

Annons

Matchen mot Hagunda blir sista möjliga livlinan till nytt SSL-kontrakt, menar Cederström.

Bild: Amelia Mauritzon

Alexander Larsson

– Jag har inte tänkt något alls på nästa säsong. Det är bara fullt fokus på denna. Även fast det känns som att det har varit en lång säsong så har det varit roligt. Men det är inget jag tänkt på ännu. Jag tar det efter för att se hur kroppen och motivationen är då.

2. – Helt avgörande, vinner vi inte där då känns det som att det inte finns. Då är det över. Tar vi poäng där och mot AIK och sen lyckas sno lite fler poäng finns det möjlighet. Men förlust mot Hagunda och uppförsbacken blir väldigt lång.

3. – Att vi får det att stämma över 60 minuter bara. Vi visar att vi kan mäta oss mot nästan alla lag på vår bästa nivå. Så minskar vi "diffarna" och får träff ska vi kunna ta poäng i de matcher vi måste och i någon till. Vi har redan fått bättre ordning på försvar och så.

"Jag tar det efter för att se hur kroppen och motivationen är då." säger Larsson om att spela i GGIK nästa säsong.

Bild: Amelia Mauritzon

Oskar Strand Söderholm

1. – Kontraktet går ut och det vore kul att testa något annat men jag har alltid spelat här och trivs väldigt bra på jobbet och allt runt. Jag har svårt att se mig någon annanstans. Det är klart att man vill vara med och spela på högsta nivå. Men allsvenskan är bra också bra och nästa år ska de göra om allsvenskan året efter det. Därför gäller det att man hamnar topp fem för att hamna i sammanslagna allsvenskan sen. Att vara med och bidra där är också något som jag känner att jag skulle vilja vara med på. Det är bidragande till varför jag kanske stannar även om vi skulle åka ur.

Annons

Annons

2. – Det är verkligen säsongens viktigaste match utan tvekan, vinner vi inte den ser det väldigt mörkt ut. Det ska mycket till om vi håller oss kvar redan nu, tar vi inte tre har nog skeppet gått tyvärr.

3. – Det är först och främst att vi ska vinna matchen mot Hagunda för att få känna att vi kan vinna en match i högsta serien. Sen har vi haft ett svårt spelschema efter jul. Nu har vi flera av lagen på undre halvan kvar. Sett till de matcher som är kvar har vi chanser, framför allt om vi vinner mot Hagunda, det är det viktigaste.

Lagkapten Oskar Strand Söderholms hjärta för laget går inte att ta miste på. Kanske kan han bära laget genom ett till mirakel, precis som i kvalet?

Bild: Karin Johansson

Nicklas Gustafsson

1. – Jag har inte tänkt på nästa säsong. Jag vet faktiskt inte. Min kropp börjar säga ifrån och det är mycket som talar emot det redan denna säsong. Man vet aldrig, spelar jag så är det där. Det är inte jättestor risk att jag flyttar.

2. – Den är avgörande. Som vi sagt alla matcher. Men det är sista chansen som kommer, vi måste vinna fyra-fem och dom ska vi slå, det är väldigt viktigt.

3. – Det är spetsen i vår trupp. Vi har inte alls fått ihop det vi förväntat oss. På pappret är vi ett lag som ska ta en SSL-plats. Men vi har inte fått ihop det spelmässigt. Vår spets och att vi har många vinnare i laget som älskar att spela sådana matcher när det verkligen gäller talar för oss i slutändan

Nicklas Gustafsson är en av lagets starkast lysande vinnarskallar. Hans humör är både högt och lågt och han är en riktig pådrivare. Kanske kan hans energi och jävlar anamma smitta av sig?

Bild: Amelia Mauritzon

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan