Annons

Annons

Annons

Insändare
Måste jag ha mobilt bankID?

Att Swedbanks hemsida i dagsläget blir överbelastad är ju inte konstigt när så många människor behöver gå in där för att registrera sina kontonummer.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Personligen var det inget problem för mig när jag skulle gå in på hemsidan, däremot kunde jag inte slutföra registreringen för att i andra steget kunde man bara gå vidare med mobilt bankID?

"Vill inte ha min mobiltelefon till min bank, litar inte det minsta på någon tillförlitlig säkerhet gällande mobilt bankID."

Bild: TT

Annons

Exkluderar Swedbank alla människor som har vanligt bankID? Ska alla bli tvingade att skaffa mobilt bankID? Har inget emot olika digitala lösning så länge man har rätt att välja vilka lösningar man vill ha tillgång till.

Annons

Vanligt bankID är väl fortfarande lagligt och borde därmed gå att få använda för dem som vill. Hatar allt tvång, därför skaffade jag inte bankID förrän det blev ett tvång för snart två år sedan. Är det nu ett nytt tvång att skaffa ett mobilt bankID? Vill inte ha min mobiltelefon till min bank, litar inte det minsta på någon tillförlitlig säkerhet gällande mobilt bankID. Banker och samhällsviktiga tjänster måste vara tillgängliga för oss alla vilka val vi väljer.

MIM

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan