Annons

Annons

Annons

Insändare
Skattesänkningar är till för de rikaste

Nu kommer elstödet! Verkar nu vara ett stöd på plats sent omsider. Men om framtiden är det helt tyst. Den fria elmarknaden släpptes lös för många år sedan (15 år?) inte blev det bättre? Som alla andra privatiserade samhällsviktiga funktioner har marknaden raserat folkets trygghet och fördyrat sina tjänster.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Om 5-10 år kan elmarknaden vara återställd säger vissa så kallade experter. Hur ska vanligt folk överleva kommande vintrar?

"Om 5-10 år kan elmarknaden vara återställd säger vissa så kallade experter."

Bild: TT

Andra länder sänker skatter och momsavgifter både på el, bränsle och baslivsmedel. Den möjligheten har vår sittande regering, då det gynnar vanligt folk så tiger regeringen ihjäl den möjligheten. Skattesänkningar är till för de rikaste, det är vad högerpolitik alltid utgått ifrån, så föga förvånande arbetar nuvarande högerregering som de alltid gjort när de har makten = ge de rika – ta från fattiga.

Annons

Annons

Ni som röstade köpte dessa populistiska vallöften om att stoppa invandring, sänka bränslepriser och skärpa straffen, vilket inte kommer lösa de problem vi har i dessa frågor. Problemen är långt mycket mer komplexa än så. Folk borde kunna tänka lite längre än sin egna näsa och inte vara så lättpåverkade av en massa ogenomtänkta vallöften.

Nu har folket valt och det är bara att gilla läget med en förhoppning att det inte håller hela mandatperioden. Vanligt folk får kämpa hårt för att överleva de kommande fyra åren.

Inför nästa val, snälla väljare tänk till ordentligt och läs de olika partiprogrammen istället för att lyssna på skitsnacksvallöften.

MIM

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan