Annons

Annons

Annons

Insändare
Våga lyfta den digitala ensamheten

Den 25-28/1 var det ett arrangemang om återbruk i Vasa city i Gävle. ”Ok”, tänkte jag och gick dit. Många hade visat kreativitet hur man kunde återvinna och återanvända saker och ting.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En del saker var också till försäljning. Men när det var dags att betala möttes man av informationen att ”vi tar bara emot swish.” Varför denna inskränkning i betalande? Är det verkligen ett hållbart tänkande?

"Men när det var dags att betala möttes man av informationen att ”vi tar bara emot swish.”

Bild: TT

Annons

Annons

Swish kan lägga av om det blir störningar och då är det inte en hållbar betalningsform. Att betala med mynt och sedlar är däremot återbruk. Torghandlarna och Bondens marknad brukar se till att två alternativ finns för betalning och då står de utomhus enstaka dagar. Mitt sällskap fick frågan om hon inte kunde swisha min betalning så kunde jag betala kontant till henne, men det kunde hon inte för hon hade inte heller swish. Jag hoppas det blev en ögonöppnare.

Jag fick hjälp med att få mina pengar för det jag ville köpa av en arrangör som swishade dem vidare, men kontrollen saknade jag som jag haft om jag betalat själv kontant eller med kort.

Det är en paradox att människor som har råd att betala ska få tigga för att få betala. Vi ska också vara medvetna om att Sverige är ett av de länder som mest förväntar sig att den betalande swishar. Vi måste också våga lyfta den digitala ensamheten, men också detta att människor blir beroende och låser sig vid mobiltelefonen för att hänga med.

Catarina Meurling

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan