Annons

Annons

Annons

Innebandy

Billy Nilssons kritik: "Hade klarat oss kvar om vi gjort andra saker"

Det blev ännu en förlust för GGIK på söndagen. Och inför nästa säsong är klubbens stjärna Billy Nilsson kritisk till både hur föreningen sköts och hur laget tagit sig an SSL-säsongen.

– Jag vet att många av våra spelare är utan kontrakt och jag tycker det är sent att inte ha det klart nu, säger GGIK-stjärnan.

– Det pågår diskussioner med de som inte har kontrakt, säger klubbansvarige Peter Nordqvist.

Text

Det blev ännu en förlust för GGIK på söndagen. Och inför nästa säsong är klubbens stjärna Billy Nilsson kritisk till både hur föreningen sköts och hur laget tagit sig an SSL-säsongen.

Bild: Karin Johansson

Annons

Efter senaste förlustmatchen mot Hagunda var GGIK-spelarna överens om att det inte längre fanns någon möjlighet att klara sig kvar i superligan SSL. På söndagen ställdes man mot Team TG på bortaplan och gjorde en bra första period som slutade mållös. Efter dryga tio minuter av andra perioden ledde dock hemmalaget med 5–0.

– Jag tycker vi i stora drag spelar bra men så är vi dåliga i en period som man blivit van med nu, säger GGIK:s Billy Nilsson.

Varför blir det så?

– Alla är inte påkopplade hela matchen. Vi missar markeringar, gör slarvpass och enkla misstag som är väldigt dyrt på den här nivån.

GGIK ryckte upp sig och höll sedan jämna steg målmässigt med TG resten av matchen. Efter en liten slutforcering med sena mål från bortalaget slutade matchen 8–5 och ännu en förlust för klara jumbon från Gävle.

Annons

Annons

– Oavsett hur man ser på det om vi har chans eller inte så går vi ut och ger allt så jag tycker inte det är svårt att motivera sig. Ja, det är över men jag kommer ändå ge allt på träning och match för det är fortfarande förbannat roligt att spela.

I en intervju med Expressen efter Hagunda-matchen var Nilsson kritisk till att klubben inte för någon dialog med spelare inför nästa säsong. För Sporten utvecklar han sitt resonemang:

– Jag vet att många av våra spelare är utan kontrakt och jag tycker det är sent att inte ha det klart nu. Om man vill behålla spelare ska man vara ute i god tid, annars skapar det osäkerhet. Vår lagkapten har inget kontrakt till exempel. Det är klart det är en fråga om ekonomi och oklarheter vem som ska träna laget men hur jag skulle vilja driva en förening så vill man ha en trupp klar tidigt.

– Jag vet att många av våra spelare är utan kontrakt och jag tycker det är sent att inte ha det klart nu, säger Billy Nilsson.

Bild: Karin Johansson

Har du framfört dina åsikter?

– Nej, jag har inte pratat med någon. Förra året gav jag väl lite tips hur jag vill att det ska fungera. Det finns bra spelare i vårat lag som bör sitta på 2-3-årskontrakt ständigt.

Billy Nilsson menar dock inte att truppen till den här säsongen varit orsaken till att laget ligger där de ligger.

– Vi gick upp väldigt sent och då är det svårt att värva spelare. Lagen vill ha klart sina trupper i januari-februari och då är det svårt för oss att värva i april när vi gick upp. Den situationen har inte klubben något med att göra.

Annons

Gick ni upp för tidigt?

Annons

– Det gör alla lag alltid. Jag tror att om vi hade fått spela om den här säsongen med samma trupp hade vi kunnat klara oss kvar om vi hade gjort andra saker.

Vad är det för saker?

– Det går jag inte in på.

Men du tycker saker borde gjorts annorlunda?

– Jag tror att vi hade kunnat hålla oss kvar med det här laget, definitivt.

Billy Nilsson flyttade hem till Gävle för att spela i GGIK och har inga andra planer framåt.

– Det är min klubb och det är alltid grundtanken. Men man ska inte alltid ta saker för givet.

Peter Nordqvist är klubbansvarig och med i den sportgrupp bestående av åtta personer som sköter dialogen om spelarkontrakt. Han menar att det som Billy Nilsson säger inte stämmer.

– Vi har pratat med majoriteten av spelarna och kommer att prata med Billy också. När det gäller honom har det ju pratats om livstidskontrakt och att han tänkt att jobba kvar i föreningen efter karriären. Så i det läget är det kanske inte den första man pratar med om nästa säsong. När det gäller resultaten är det klart att vi med facit på hand hade kunnat göra saker annorlunda.

Vad tänker du kring åsikten att truppen borde vara spikad nu?

– Blir man kvar i SSL får man tänka på ett sätt och åker man ur på ett annat sätt. Vi har mycket duktiga juniorer som kanske borde släppas fram och få chansen nu vid ett sånt tillfälle. Man ska komma ihåg att det finns de som redan har kontrakt och sen pågår det en diskussion med de som inte har kontrakt. Vi har pratat med de flesta, men inte alla, säger Peter Nordqvist.

Annons

Fakta

Matchfakta

Team TG–Gävle GIK 8–5 (0–0, 5–1, 3–4)
Andra perioden: 1–0 (2.46) Tobias Bergfors (Måns Höglin), 2–0 (4.48) Axel Hjälm (Jonas Svahn), 3–0 (7.12) Adam Lidgren (Hampus Öhgren), 4–0 (7.57) Tobias Bergfors (Måns Höglin), 5–0 (10.26) Axel Hjälm (Hampus Öhgren), 5–1 (18.06) Oskar Strand Söderholm (Billy Nilsson).
Tredje perioden: 6–1 (7.22) Jim Johansson (Hugo Bertilsson), 6–2 (9.07) Simon Cederström (Nicklas Gustafsson), 7–2 (11.23) Axel Hjälm (Jonas Svahn), 7–3 (17.30) Erik Söderström (Marcus Persson), 7–4 (18.55) Oskar Strand Söderholm (Billy Nilsson), 7–5 (19.42) Nicklas Gustafsson (Marcus Persson), 8–5 (19.52) Tobias Bergfors (Hugo Bertilsson), i tom målbur.
Publik: 409, Thoren Arena.

Skott: 24–23 (7–4, 10–10, 7–9)

Så spelade Gävle GIK:
Målvakt: Felix Andersson (Adam Stensson).
Förstafemman: Marcus Persson, Erik Söderström – Alexander Rudd, Oskar Strand Söderholm, Billy Nilsson.
Andrafemman: Simon Cederström, Robin Johansson – Filip Lindberg, Alexander Larsson, Niclas Gustafsson.
Tredjekedjan: Viktor Karles-Karlsson, Arvid Hansson, Alexander Lindh.
GGIK:s kommande match: Pixbo (h), ons 15 februari 19.30.


GGIK:s tre stjärnor
★★★ Simon Cederström, b – försökte hela tiden gå framåt från sin backposition och slet som mest när det gick som värst i andra perioden.

★★ Oskar Strand Söderholm, c – kämpade, slet och fick sätta två bollar i mål.

Billy Nilsson, fw – glimrade till då och då med briljanta passningar. Låg bakom två av målen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan