Annons

Annons

Annons

Bilsport

Vinterpokalen tvingas ställa in: ”Kommer kosta massa pengar”

På fredagskvällen tvingades Sandvikens motorklubb ta beslutet att ställa in årets upplaga av rallytävlingen Vinterpokalen.

Vädret ställer till det och vägarna har blivit betydligt sämre än vad ledningen kunnat ana. Tävlingen, som skulle gå av stapeln lördagen den 18 februari, tvingas därför ställas in med kort varsel.

– Ingen vädersajt som går att komma åt visar något positivt till imorgon, snarare tvärtom, säger Caj Abrahamsson, presschef i Sandvikens motorklubb på fredagskvällen.

Annons

Vägarna håller helt enkelt inte måttet och att anordna tävlingen som planerat skulle resulterat i stora skador på både vägar och bilar.

Annons

– Det hade inte blivit bra tävlingar, säger Caj Abrahamsson.

Det är inte första gången som tävlingen behöver ställs in, men aldrig tidigare har beslutet behövts tagits så här tätt inpå tävlingsstart.

På fredagskvällen, när beslutet togs, hade flera av dem drygt hundra anmälda förarna därför redan kommit till Sandviken.

Vad kommer det här innebära för klubben?

– Det kommer kosta en väldig massa pengar, både för klubben och för alla förare, men hur mycket det har jag ingen aning om, säger Caj Abrahamson.

– Sedan är det ju också lång planering och mycket jobb som går åt pipan. Det är synd när vi hållit på så länge och förberett.

Över 100 förare var anmälda till lördagens tävling. Bild från tävlingen ett tidigare år.

Bild: Jonas Harrysson / Arkivbild

Läs även: Rallyfest i Sandviken – kampen om Vinterpokalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan