Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
Imponerande föredrag om Cornelis Vreeswijk hos PUG

Musikhistorikern Johanna Broman Åkesson gästade Pensionärsuniversitetet i Gävle (PUG) den 15 februari med ett föredrag om den gränsöverskridande musikern och författaren Cornelis Vreeswijk.

Text

Detta är en läsartext.

220 medlemmar fanns på plats för att lyssna till en både lärorik och humoristisk presentation där bilder, musik och tal vävdes ihop till en helhet som speglade Cornelis liv från uppväxten i Holland till sin död i Stockholm 1987.

Musikhistorikern Johanna Broman Åkesson gästade Pensionärsuniversitetet i Gävle (PUG).

Bild: Privat

Annons

Annons

PUG är nu tillbaka i större lokaler på Söders Källa efter att under några år arrangerat sina föreläsningar på Länsmuseet Gävleborg. Länsmuseet har som mest kunnat ta emot 100 personer. Detta har dock kompenserats genom att alla föreläsningar har filmats och lagts upp på en sida där endast medlemmarna kommit åt filmerna. Varje gång har 100-200 personer tagit del av videofilmerna hemifrån.

Filmning av föredragen började omedelbart när pandemin bröt ut och antalet som tagits in i möteslokalen har anpassats till de restriktioner som gällt över tiden. När restriktionerna var som starkast kunde vi endast ha tio deltagare på plats. Filmningen har därför inneburit att PUG har kunnat genomföra sina föreläsningsprogram, även om några omkastningar har fått göras beroende på att föreläsare varit sjuka eller känt tveksamhet till att resa.

PUG har i dag omkring 500 medlemmar och erbjuder ett varierat program med föredrag om kultur, politik, näringsliv och medicin. Föredragen handlar både om lokala och globala frågor.

Ulf Sandgren

medlem i styrelsen och programkommittén för PUG

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan