Annons

Annons

Annons

Valbo

Läsartext
God uppslutning på PRO Valbos årsmöte

Egentligen skulle PRO Valbos budget för 2022 slutat på minus 49 000 kronor. Men istället blev det ett plus på 27 929 kronor! Det berodde på att pandemirestriktioner i början av året gjorde att planerade satsningar måste ställas in. Olle Olofsson redovisade budgeten på föreningens årsmöte i Furugårdens cafeteria fredagen den 17 februari.

Text

Detta är en läsartext.

Ett 90-tal medlemmar hade mött upp och årsmötet inleddes med sång- och musikgruppen. Efter det kom årsmötet som inleddes med en parentation för de 20 medlemmar som gått bort under det gångna året. Verksamhetsberättelsen för 2022 som inledde själva årsmötet konstaterade att två katastrofer skedde under året. En var förstås pandemin, den andra var att föreningens utlovade surströmmingsleverans uteblev så höstens surströmmingsfest måste ställas in.

Annons

Annons

Sång- och musikgruppen under ledning av Olle Olofsson inledde träffen och årsmötet med ett knippe gamla örhängen. Foto: Ulf Lindman

Bild: Privat

Föreningen hade 552 medlemmar vid utgången av 2022; under året tillkom 44 nya medlemmar och 44 försvann varav 20 avled. Medlemsantalet förändrades därmed inte.

PRO Valbos mångåriga kassör Birgitta Olsson avgick och avtackades med en korg delikatesser och blommor på årsmötet. Foto: Ulf Lindman

Bild: Privat

Årsmötets dagordning gicks igenom utan någon debatt. En nyhet i samband med valen var att PRO Valbos styrelse minskas till sju ledamöter, utan ersättare. PRO:s nya stadgar ger nämligen föreningarna möjlighet att banta sina styrelser rejält, till ett minimum på tre personer.

Ny kassör blev efter fyllnadsval Agnetha Björkman. Olle Olofsson står kvar som ordförande, och Hans Nilvander fortsätter som sekreterare. Omvalda blev även studieorganisatören Margareta Wallinder och ledamoten Rune Norén. Kvar i styrelsen sedan tidigare är Agneta Laritz och Ulf Lindman. Ny revisor blev Maj Britt Johansson, i övrigt var det omval. Ny i valberedningen blev Ingeborg Grönvall.

Årsmötet avslutade med att föreningens mångåriga kassör Birgitta Olsson avtackades. Olle Olofsson överräckte en korg med delikatesser och blommor till publikens applåder.

Annons

Träffen var dock inte slut med årsmötets avslutning. Istället fortsatte programmet med kaffe och smörgås, plus information om bland annat studiecirklar, resor och friskvård. Traditionsenligt sattes sedan punkt med lotteridragning, och när vinsterna var slut tackade Olle Olofsson alla som kommit.

Ulf Lindman

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan