Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Dödsmetallexpert hyllade barnskiva från Andersberg

Författaren och musikern Daniel Ekeroth föreläste om svensk dödsmetall på Gävle Stadsbibliotek under torsdagskvällen. Det blev en familjär tillställning där i ärlighetens namn nog många redan kunde det han berättade om, men repetition är kunskapens moder.

Daniel Ekeroth höll låda om dödsmetall på Gävle Stadsbibliotek onsdag 23 februari 2023. Här med Venoms "Welcome to hell" som han menar var stilbildande på många sätt för vad som senare komma skulle. Han är själv lärare och konstaterade att det var ovant att prata för en publik som ville höra vad han hade att säga.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Arrangörerna på Gävle Stadsbibliotek hade dukat upp med en rad relaterade titlar ur sina samlingar på ett bord med tema om extremmetall och skräckfilm. Men kvällens talare, själv författare till "Swedish Death Metal", drog inte mer än en litterär referens vad jag kunde höra. Den om att smaken av folköl tog honom tillbaka till Morbid Angel på Bergslagsrocken likt madeleinekaka i Marcel Prousts "På spaning efter den tid som flytt".

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan