Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
Lions hjälp till ukrainska skolor har nu nått fram

Som berättats på denna sida för läsarmaterial i början av februari har Lions club Gävle Norra tillsammans med ytterligare 131 svenska Lion-klubbar under december och januari samlat in pengar för att köpa in och leverera bensindrivna elgeneratorer för att värma ukrainska skolor och förskolor under vintern.

Text

Detta är en läsartext.

Under perioden 1 december till 15 januari köpte klubbarna generatorer för två miljoner kronor. Därefter var lagren hos leverantörerna i Sverige tömda.

Lions har tagit emot många bildbevis på att de elgeneratorer som sänts till skolor i Ukraina nu har nått fram och kan börja sprida värme i en ur alla bemärkelser kall miljö.

Bild: Privat

Annons

På initiativ från Lions i Finland har flera länder nappat på idén och sammanlagt har Lions i Europa levererat 1 300 elgeneratorer till Ukraina.

Annons

Bild: Privat

Från Sverige har leveranserna gått genom en Lion-medlem som redan kört andra hjälpsändningar till Ukraina med egen långtradare. Därför gick det snabbt att få elgeneratorerna på plats och distribuerade till skolor med hjälp av Lion-klubbar i Ukraina.

Nu strömmar rapporter och bilder in till Sverige som visar på barn och lärare som poserar med sin nya värmekälla framför sina respektive skolor. Barnen ser glada ut samtidigt som man på en del av bilderna kan se sandsäckar staplade innanför skolans fönster. Det säger något om barnens verklighet.

Lions Club Gävle Norra

Bruno Ahlqvist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan