Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
Halvans bildminne: Kanske var lumparåret det mest problemfria i livet

Efter 359 dagar var det muck från Kungliga Hälsinge flygflottilj F15 i Söderhamn, 1:a kompaniet. Det var den 30 mars 1973.

Text

Detta är en läsartext.

För ganska precis 50 år sedan. Jag skulle lite senare bli anställd på denna tidning som fotograf, den 11 juni 1973. Vilket år det blev, Norrmalmstorgsdramat, Kung Gustaf VI Adolf dör, vi får en ny kung Carl den XVI Gustaf, det är valår, Watergate-skandalen börjar, Tårtan på tv.

Bild: Privat

Annons

Annons

Vi packar ner våra persedlar i säckarna. Gäller att följa packlistan. Allt skulle återlämnas, annars böter. Grabbarna på bilden är Thyrén, ser fundersam ut. Runeborg i långkalsonger och grönställsmössa, det hade flygmekaniker. Goude i slips och grönställsmössa. Förnamn vet jag inte, det var nummer och efternamn, punkt. Sjödin har sparat alla snusdosor sen inryckning, blev nog en i veckan.

Bild: Privat

Bild: Privat

Kanske var lumparåret det mest problemfria i livet. Man blev väckt, tittade på en lista vilka kläder man skulle ha på sig, frukost, jobb, förmiddagskaffe, jobb lunch, jobb, eftermiddagskaffe, jobb, middag, ledig. Kvällsfika. Tapto! Kläder och sängkläder lämnades in och tvättades. Sjukstuga med läkare fanns.

Lasse Halvarsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan