Annons

Annons

Annons

Försäsongsderbyt GIF–SIF

GIF-tränaren felaktigt utvisad – så gick snacket efter kaosbråket

1–1 i all ära – men det var kaosbråket strax innan halvtid det snackades mest om efter försäsongsderbyt mellan GIF och SIF.

SIF:s assisterande tränare Jens Dahlqvist åkte upp på läktaren – och GIF-tränaren Micke Bengtsson också, trots att han var oskyldig.

– Domaren tog fel på person, och skulle det leda till nåt mer så behöver vi gå vidare med det här, sa Bengtsson efteråt.

Text

Här urartar träningsderbyt för en stund.

Bild: Stisse Åberg

Annons

Det var med mindre än tio minuter kvar av första halvlek som rivalmötet på Gavlevallen spårade ur.

Kedjereaktionen i sammanfattning:

SIF:s mittfältare Daniel Söderberg, som varit retfullt bra under hela halvleken, hamnade i närkamp med hete Martin Rauschenberg precis framför GIF:s avbytarbås – och det slutade med att Rauschenberg högg tag i Söderbergs huvud.

Det fick SIF:s Mohammad Alsalkhadi att reagera kraftigt, han kom farande bakifrån och tryckte till Rauschenberg i ryggen.

Det gjorde i sin tur att GIF-avbytaren Oscar Lundin flög upp från bänken och gav sig på Alsalkhadi.

När SIF:s assisterande tränare Jens Dahlqvist fick se det tog han sikte på Lundin.

Allmänt kaos utbröt – och till sist fick Alsalkhadi rött kort, Rauschenberg och SIF:s Kasper Harletun varsitt gult samtidigt som Jens Dahlqvist visades upp på läktaren tillsammans med en helt oförstående GIF-tränare Micke Bengtsson som hållit sig förhållandevis passiv under hela händelseförloppet.

Annons

Annons

– Många gånger har jag nog förtjänat ett rött kort, men den här gången måste jag säga att jag var oskyldig. Domaren tog fel på person, och skulle det leda till nåt mer så behöver vi gå vidare med det här, säger Micke Bengtsson.

Oscar Lundin, som var tillbaka efter sina knäproblem, fick istället för att skickas ut i omklädningsrummet chansen att komma in som planerat i andra halvlek.

– Äh, det är väl inte så mycket att snacka om. Deras kille tog en 40 meters löpning och trycker Martin i ryggen. Det är det jag reagerar på, sa Lundin.

Och SIF:s Jens Dahlqvist kom ut från omklädningsrummet efteråt och sa:

– Här är förklaringen till mitt agerande: Oscar Lundin flyger på vår spelare från avbytarbänken. Då tyckte jag det var läge att prata lite med honom...

– Det är ingen ursäkt för det jag gjorde, men en förklaring.

Vad tror du händer nu, blir det några följder?

– Ingen aning faktiskt.

Micke Bengtsson försvarar inte Oscar Lundins agerande – men säger:

– Man måste särskilja på spelare och ledare såna här gånger. Som ledare har man ett särskilt ansvar, man kan inte bete sig hur som helst.

Daniel Söderberg om det som startade allt:

– Martin Rauschenberg gillar nog inte att förlora närkamper. Det gör inte jag heller. Vi är lite lika så tror jag. Och det fina är väl ändå att det kan hetta till så där ute på planen, men efteråt är man vänner.

Är ni vänner nu då?

– Ja, det tror jag.

Annons

Söderberg var som sagt en av matchens bästa spelare, ständigt involverad från sin defensiva mittfältsposition, även om han liksom hela SIF fick finna sig i att bli alltmer tillbakapressat efter utvisningen.

Annons

– Jag tycker att SIF var bättre första 15, vi hade svårt att spela oss ur deras press – men sedan tar vi över och sett till chanser ska vi vinna det här med 4–1 eller nåt, sa Micke Bengtsson, som fick lämna över coachandet till Jonas Gradin under andra halvlek.

Han skickade in tunga pjäser från bänken, Christoffer Aspgren gjorde också comeback efter skada och gjorde stor skillnad – och med fem minuter kvar kom kvitteringen genom Adrian Edqvist.

Se storbråket mellan GIF och SIF här:

Inbäddat innehåll

Fakta

Träningsmatch

Gefle IF–Sandvikens IF 1–1 (0–1)

Målen: 0–1 (35) Lukas Vikgren, 1–1 (85) Adrian Edqvist.

Domare: Odai Alwani.

Publik: ca 300.

Så startade GIF: Robin Wallinder – Sebastian Friman, Martin Rauschenberg, Nisse Eriksson, Daniel Eliasson – Anton Lundin, Adrian Edqvist, Oskar Karlsson, Constantino Capotondi, Antonio Yakoub – Leo Englund.

Så spelade SIF: Felix Jakobsson – Martin Springfeldt, Gustav Thörn, Kasper Harletun, Sadat Abubakari – Adam Kiani, Daniel Söderberg – Mohammed Alsalkhadi, John Junior, Lukas Vikgren – Emil Hodin.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan