Annons

Annons

Annons

Fotboll

GIF är för – men Gestriklands FF nobbar Reinfeldt: ”Inte den profil vi efterfrågar”

I slutet på mars ska svenska fotbollförbundet få en ny ordförande. Valet ser ut att bli ovanligt spännande och nu berättar de lokala fotbollsparterna hur de kommer rösta.

– Vi ser inte att han har förankringen i breddfotbollen, säger Gestriklands fotbollförbunds ordförande Ola Johansson om valberedningens förslag Fredrik Reinfeldt.

Text

Valberedningens förslag till ny ordförande för svenska fotbollförbundet är förre statsministern Fredrik Reinfeldt.

Bild: Bildbyrån

Annons

Valberedningens förslag till ny ordförande för Svenska fotbollförbundet är förre statsministern Fredrik Reinfeldt. Men åtminstone två andra tydliga motkandidater har stigit fram. Den tidigare generalsekreteraren för Uefa, Lars-Christer Olsson samt Caroline Waldheim som är anställd fotbollförbundet.

Gestriklands fotbollförbund har fyra av totalt 172 distriktsröster på årsmötet. I förra veckan genomfördes ett årsmöte där frågan togs upp och man har tagit fram ett tydligt förstaval. Nämligen Lars-Christer Olsson.

– Vi ser att han har den fotbollserfarenhet som vi bedömer att Svenska fotbollförbundet behöver. Det är viktigt att ordföranden jobbar för att få ihop bredd och elit och det är utifrån det vi bevakar våra intressen. Att man jobbar för båda sidor, säger GFF:s ordförande Ola Johansson.

Annons

– Vi ser inte att han har förankringen i breddfotbollen, säger Gestriklands fotbollförbunds ordförande Ola Johansson om valberedningens förslag Fredrik Reinfeldt.

Bild: Simon Larsson

Annons

Vad tycker ni om valberedningens förslag Fredrik Reinfeldt?

– De har väl säkert gjort sitt jobb men från vår sida känner vi inte att han har den profil som vi efterfrågar. Vi ser inte att han har förankringen i breddfotbollen.

Johansson berättar att det även fanns andra åsikter som kom upp under årsmötet.

– Det fanns någon förening som tyckte Waldheim som vi också ser som en god kandidat, absolut. Men vi upplever att årsmötet gav styrelsen mandat att rösta utefter vad vi föreslår.

Den 25 mars håller Svenska fotbollförbundet årsmöte och en ordförande ska tas fram.

– Det finns ju lite osäkerhetsfaktorer var vi kommer hamna. Ett helt lugnt årsmöte finns det ju bara en kandidat men så kommer det förstås inte vara. Det finns tre tydliga kandidater men det finns ju också öppningar för att det kommer fler namn, säger Ola Johansson.

Gefle IF väljer att gå på valberedningens förslag till ny SvFF-ordförande, alltså Fredrik Reinfeldt.

Bild: Jenny Kjellin

Gefle IF är tillbaka inom svensk elitfotboll, SEF, och har därmed även en röst av 88 som elitklubbarna har till årsmötet. GIF väljer dock att gå på valberedningens förslag.

– Vi följer de inriktningar som SEF har diskuterat sig fram till. Det hör till att man låter valberedningen göra ett gediget arbete och ta fram ett förslag, och att vi står bakom det, säger GIF:s ordförande Gabriel Edelbrock.

Men det finns elitklubbar som gått emot valberedningens förslag. På tisdagen gick till exempel Elfsborg ut och stöttade Lars-Christer Olsson.

– Ja, så är det. Det är en ovanlig situation att det finns kandidater som väljer att stå kvar i processen så då uppstår läget att det kan bli en delning.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan