Annons

Annons

Annons

Uppsala län

Tidigare ministern blir landshövding i Uppsala län

Uppsala län har fått en ny landshövding. Under torsdagen tilldelades Stefan Attefall det prestigefulla uppdraget av regeringen.

Text

Som landshövding kommer Stefan Attefall att vara chef för Länsstyrelsen i Uppsala från och med den 23 april fram till den 30 april 2029.

– Stefan Attefall har stor erfarenhet av att arbeta med breda samhällsfrågor. Hans erfarenhet som statsråd och hans arbete med bland annat bostadsfrågor kommer att vara en tillgång såväl för invånarna i Uppsala län som för länsstyrelserna. Jag är glad att Stefan Attefall tackat ja till uppdraget som ny landshövding i Uppsala län, säger civilminister Erik Slottner, som presenterade utnämningen på Uppsala slott.

Annons

Annons

Stefan Attefall.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Stefan Attefall har tidigare varit civil- och bostadsminister mellan 2010 och 2014, riksdagsledamot mellan 1991 och 1994 samt mellan 1998 och 2010 och ordförande för finansutskottet mellan 2006 och 2010.

– Jag är stolt och glad över utnämningen. Uppsala är en spännande och dynamisk region där historia, akademi och näringsliv möts. Det är en tillväxtregion där utmaningen är att bygga infrastruktur och bostäder för människor på ett hållbart sätt. Här kan länsstyrelsen spela en viktig roll tillsammans med andra aktörer, säger Stefan Attefall.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan