Annons

Annons

Annons

Dömde elitidrottaren

Elitidrottaren hade tre kilo cannabis – misstänks langa

Gävlebon tillhör Sverige-eliten inom sin idrott.

När polisen genomsökte hans lägenhet hittades över tre kilo cannabis, kokain och narkotikaklassade tabletter.

Annons

Mannen i 30-årsåldern har varit en framträdande stjärna inom sin sport och har även haft tränaruppdrag i sin förening. När polisen gjorde husrannsakan hos mannen den 1 juni förra året hittades stora mängder narkotika. Mannen och hans sambo häktades.

Sambon släpptes senare fri och misstankarna mot henne är avskrivna. Hon har sökt och fått ersättning för den period hon suttit oskyldigt frihetsberövad.

Annons

Annons

Men nu åtalas idrottsstjärnan för narkotikabrott.

– Han har viss förståelse till varför han är misstänkt, har mannens advokat Lars Ståhlberg tidigare sagt till tidningen.

I ett skåp i vardagsrummet fanns kapslar med kokain och en burk marijuana. I en garderob hittades en påse marijuana.

Han har i förhör sagt att han använder cannabis som smärtlindring och för att kunna somna. Men polisen finner det osannolikt att de drygt 3,3 kilo cannabis som hittades i hans bostad är för eget bruk. Enligt åtalet har han haft narkotikan i överlåtelsesyfte. Det vill säga att han misstänks för langning.

En misstanke som förstärks av att polisen hittade en våg och förpackningsmaterial i mannens bostad och kommunikationer i hans telefon som tyder på försäljning.

Vid husrannsakan hittades narkotika i ett skåp i vardagsrummet, i en väska i en garderob, i en ryggsäck under sängen samt i frysen. En stor del av narkotikan var portionsförpackad.

En del av den cannabis som hittades hos mannen är industrihampa med lägre THC-halt som mannen hävdar att han trodde var laglig att inneha och sälja.

– Jag kan inte förneka att jag haft narkotika hemma, säger mannen i förhör men han nekar till försäljning.

Om mannen döms riskerar han upp till tre års fängelse.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan