Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Minnesord: Göran lämnar ett stort tomrum efter sig

Mitt varma deltagande i familjen Lindgrens sorg efter en älskad make och kär far. Görans rika livsresa avslutades alldeles för tidigt efter en tids sjukdom. Mina tankar går till makan Brita och sönerna Samuel och Elias. Göran Lindgrens död betyder att jag har förlorat en verkligt god vän, en fin kollega och en mycket god samarbetspartner.

Text

Göran Lindgren föddes 25 mars 1948 i Eskilstuna. Han var yngst av fyra syskon. Han hade lätt för att lära och tyckte om skolan. Han tog studentexamen, våren 1967, och började läsa vid Uppsala universitet, hösten 1967. Efter fyra år, 1971, tog han sin första examen, en pol.mag. examen, som sedan följdes av flera akademiska examina: fil.dr., fil.lic., fil.kand., och folkhögskollärarexamen. Han var mycket välutbildad och såg som en självklarhet att lära nytt livet ut. Hans nyfikenhet var beundransvärd.

Göran Lindgren.

Bild: Privat

Annons

Han hade lång universitetslärarerfarenhet i u-landskunskap, freds- och konfliktkunskap, ekonomisk historia, utvecklingsekonomi, miljöekonomi och internationella relationer. Han hade femton års erfarenhet som folkhögskollärare i samhällsämnen, historia och matematik. Folkhögskolan hade alltid en speciell plats i hans hjärta. Studiecirkelledare var han också i många ämnen. Han medverkade också i folkhögskollärarutbildning som lärare och som handledare.

Annons

Han arbetade också som dataansvarig i många år, med mycket god kännedom om datorer i såväl forskning som undervisning. Han har bedrivit egen kursverksamhet som datalärare, bland annat om ”Internet för lärare” grundat på egen bok med samma titel. Han gjorde föreläsningar anpassade för mobiltelefoner med stillbilder och synkroniserat ljud. Han har varit redaktör för många böcker för olika universitetsinstitutioner. Han gjorde tryckoriginal för myndigheter och förlag och byggde webbplatser för universitetsinstitutioner, förlag och föreningar.

Han har publicerat många böcker och artiklar varav flera alltjämt används som kurslitteratur vid olika universitet. Han har flera publicerade artiklar relaterade till läromedel och datafrågor som frilansjournalist. Han publicerade också böcker och e-böcker på eget förlag.

Göran Lindgren hade uppdrag som regionansvarig inom Läromedelsförfattarnas förening och ordnade regelbundet mycket uppskattade kompetensutvecklingsaktiviteter för läromedelsförfattare. Han hade en unik kompetens.

Annons

Göran Lindgren kom till Högskolan i Gävle genom min försorg och fick uppdrag inom dataområdet på Akademin för utbildning och ekonomi. Han stöttade forskare och lärare med allehanda datautveckling. Han hade en mycket god pedagogisk ådra och hjälpte många lärare med avancerad IT-utveckling.

Göran Lindgren lämnar ett stort tomrum efter sig. Han var en mycket vänlig och social person. Vi, vänner och kolleger, saknar Göran obeskrivligt mycket. Vi har dock många fina minnen av en mycket speciell person att glädjas åt.

Åsa Morberg, vän och kollega

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan