Annons

Annons

Annons

Innebandy

Sandviken föll mot Borlänge IBK på bortaplan

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Annons

Sandviken förlorade mot Borlänge IBK i division 1 GUD dam i innebandy i Ornäs Sporthall. 7–5 (1–2, 1–1, 5–2) slutade matchen på söndagen.

– Vi gör en bra match i det stora hela, men Borlänges rutin och spets avgör till slut, de är kliniska när lägena dyker upp. Vi tar med oss att vi krigar i 60 minuter samt spelar utan respekt mot seriens skickligaste lag. Nu är det bara att ladda för en ny träningsvecka och säsongens sista match nästa helg mot Hudik borta, kommenterade Sandvikens tränare Micael Lindén.

Annons

Annons

Sandviken startade matchen starkast. Laget gick upp till en 0–2-ledning genom mål av Emilia Berggren och Lisa Svedberg innan Borlänge IBK svarade och gjorde 2–1 genom Hanna Galante Carlström.

Andra perioden slutade 1–1 och ställningen efter två perioder var 2–3.

Borlänge IBK hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.57 genom Hanna Galante Carlström, och gick upp till 5–3 innan Sandviken kom tillbaka och kvitterade.

Innan matchen var över hade Borlänge IBK gjort 7–5.

Noterbart är att Borlänge IBK:s Frida Enström gjorde fyra mål och Cecilia Bäckvall hade tre assists.

Borlänge IBK har fyra segrar och en förlust och 30–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sandviken har två vinster, en oavgjord och två förluster och 22–23 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Borlänge IBK klara seriesegrare, och Sandviken är på åttonde plats.

I sista matchen möter Sandviken Hudik/Björkberg borta på lördag 11 mars 15.00.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan