Annons

Annons

Annons

Ishockey

Läsartext
Strömsbro U16 nära superknall

Strömsbros U16-lag i ishockey svarade för en imponerande insats i helgen.

Laget pressade Örebro, som är ett topplag i elitdivisionen, i den avgörande matchen om att ta sig vidare till SM-slutspelet.

– Det är alltid surt att förlora, men jag är oerhört stolt över killarnas prestation, säger tränaren Matteus Löfqvist.

Detta är en läsartext.

Strömsbro trycker på mot Örebromålet.

Bild: Privat

Annons

Strömsbros U16-lag har vunnit sin division 1-serie i överlägsen stil. Något som gjorde att att laget i helgen fick chansen att kvala in till SM-slutspelet där Sveriges 16 bästa lag gör upp om SM-bucklan.

Och ett hårt kämpande ”Rallarbo” var sånär att lyckas ta en plats bland de stora klubbarna.

Strömsbro arrangerade kvalspelet som bestod av fyra lag och avgjordes på anrika Testebovallen.

Annons

Hemmalaget inledde med segrar över Lindesberg (15-3) i fredags och sedan Hammarö (5–3) på lördagen, innan det under söndagen var dags för ett direkt avgörande möte med Örebro.

Annons

Och vilken match storpubliken på plats bjöds på.

Örebro som är ett topplag i U16-elit, där bland annat Brynäs spelar, fick verkligen ge allt för att vinna. I slutet av andra perioden stod det 3–2 till Örebro när Strömsbro drabbades av ett matchstraff. Då gjorde Örebro två snabba mål, men Strömsbro kom tillbaka i den tredje perioden och skapade spänning genom att reducera till 3–5.

Men närmare kom man inte och det blir därmed Örebro som till helgen möter Brynäs, HV71 och Frölunda i SM-slutspelets första runda.

– Klart att matchstraffet vi får blir väldigt avgörande för utgången av matchen. Örebro gör för övrigt fyra av sina fem mål i powerplay. I spel fem mot fem vinner vi med 2–1 och det säger egentligen det mesta om vilken prestation grabbarna svarar för, säger tränaren Matteus Löfqvist.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan