Annons

Annons

Annons

Gävle

Bostadspriserna i Gävle fortsätter sjunka

Ny statistik visar att bostadspriserna i Gävleborg fortsätter att sjunka. Prisutvecklingen är lägre i Gävle än för hela landet.

Text

Mätningen är gjord under en 3 månaders period och hämtas från Svensk Mäklarstatistik. Under december 2022 till februari 2023. Den visar att bostadspriserna i Gävleborg sjunkit med 4 procent, medan villapriserna sjunkit med 7 procent.

Bostadspriserna i Gävle sjunker.

Bild: Markus Boberg

Annons

Annons

– Den senaste räntehöjningen verkar än så länge inte haft någon stor effekt på bostadspriserna, men köparna känner fortfarande viss oro inför framtiden. Det gör att många bostadsaffärer drar ut på tiden och att det höga utbudet av bostäder till salu ännu håller i sig, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Mätningen visar att bostadspriserna i Gävle har sjunkit mer än de för hela landet, som ligger på -1,8 procent. Villapriserna för hela landet har sjunkit med 4 procent under samma period. Länet där bostadspriserna sjunkit mest är Jämtland med -22,7 procent.

– Omsättning av bostäder har varit lägre senaste halvåret, men vi tror på en större efterfrågan under våren, säger Jonas Östblom, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Gävle, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan