Annons

Annons

Annons

Debatt
Vänsterpartiet tar ansvar

Replik på debattartikeln ”Vänsterns politik är skadlig  för ekonomin och glesbygden”

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Anna Sundberg, sverigedemokratiskt regionråd i Gävleborg, skriver ”Det är viktigt att alltid ta Vänsterpartiet med en nypa salt”.

Uttrycket ”en nypa salt” är sprunget ur en mans rädsla att bli förgiftad och ingår i ett antikt recept på motgift som just innehåller en nypa salt. Att hysa farhågor eller att ”känna något utan att kunna ta på det” har Roger Hedlund (SD) deklarerat i radioprogrammet Konflikt, är ett fullgott skäl att förbjuda ett luciatåg från att genomföras och för att ta politiska beslut. Frågan är vad Anna Sundberg egentligen är rädd för?

Annons

"Vänsterpartiets förslag om att omgående öppna en regiondriven hälsocentral i Ljusne är baserat på det behov som finns hos ljusneborna."

Bild: TT

Sundbergs förlegade retorik och härskarteknik med förvriden fakta är det som på allvar skadar Region Gävleborg, med bland annat politikerförakt som följd.

Annons

Region Gävleborg har trots pandemins tuffa utmaningar lyckats, som bästa region i landet, att minska vårdköerna och operationsköerna är till och med kortare än före pandemin. Förtroendet för hälso- och sjukvården i Gävleborg har fortsatt högt förtroende och några planer på att höja skatten är inte aktuella.

Sverigedemokraterna har på nationell nivå röstat nej till drivmedelskompensation till landsbygden, nej till mer pengar till ett ökat bostadsbyggande. Dessutom har Sverigedemokraterna röstat nej till sänkt pensionsskatt och varit emot förslag att höja A-kassan; förslag från vänstern som skulle underlätta och göra vardagen bättre för många människor, i synnerhet på landsbygden.

Sverigedemokraterna har däremot röstat ja till sänkt skatt för höginkomsttagare och de har sagt ja till stora vinstuttag ur välfärden. Det finns inget tvivel om att dessa förslag främst gynnar rika män i storstäder.

Vänsterpartiets förslag om att omgående öppna en regiondriven hälsocentral i Ljusne är baserat på det behov som finns hos ljusneborna.

Det finns inget populistiskt med det. Det är politik som gynnar landsbygden och de som har det allra svårast att få vardagen att gå ihop. En politik som utmanar högernationalismens ideal och deras tankar om ”vi och dom”.

Annons

Ulla Andersson (V)

regionråd i opposition

Kristina Sjöström (V)

gruppledare i Region Gävleborg

Maritha Johansson (V)

oppositionsråd i Gävle

Anton Larsson (V)

gruppledare i Söderhamn

Ulrica Högbergh (V)

oppositionsråd i Hudiksvall

Petra Modée (V)

ordförande i Vänsterpartiet Nordanstig

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan