Annons

Annons

Annons

Debatt
Kommunen måste våga säga ja till byggnationer

Slutreplik till Det är detaljplanen som sätter stopp

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi tycker det är trevligt att läsa Anders Ekmans sakliga och väl avvägda svar på vår debattartikel. Det borgar för att vi nog kommer att vara överens om mycket de kommande fyra åren. Vi är överens om att det vore helt rimligt att altanen får byggas

"Vad hade kunnat hända då om samhällsbyggnadsnämnden hade beviljat bygglov för en altan?"

Bild: Privat

Annons

Annons

Det verkar dessutom råda konsensus om att både planen som vi politiker antagit och lagstiftningen inte tjänar medborgarna. Nu har vi en moderatledd borgerlig regering som kan rätta till och styra upp dåliga lagar som stoppar en fullt rimlig samhällsutveckling.

Vi politiker måste också förstå de konsekvenser och följder en sådan här detaljplan får. Det blir inte en varsamt renoverad byggnad med ett bevarat kulturhistoriskt värde. Det blir i stället ingenting.

Vad hade kunnat hända då om samhällsbyggnadsnämnden hade beviljat bygglov för en altan? Lagar och planer har naturligtvis ett tolkningsutrymme. Om nämnden haft ett mer pragmatiskt ställningstagande hade i värsta fall någon överklagat bygget och exploatören hade i allra värsta fall fått riva altanen. Vi var beredda att ta den risken. Det är tråkigt att den styrande koalitionen inte var det.

Mikael Brodin (M)

2:e vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden

Bengt Nises (M)

ledamot i samhällsbyggnadsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan