Annons

Annons

Annons

Innebandy

GGIK tog med sig Dalen i fallet: ”Kul att skjuta ut dem”

GGIK avslutade den här SSL-sejouren med en seger mot ett vilt kämpande Dalen. Inför nästa säsong står majoriteten av de ledande spelarna utan kontrakt.

– Jag vet faktiskt inte vad som händer, säger lagkaptenen Oskar Strand Söderholm.

Text

– Det var kul att skjuta ut Dalen också så de får spela med oss i allsvenskan, säger GGIK:s lagkapten Oskar Strand Söderholm.

Bild: Joel Bäckström

Annons

Förra gången GGIK var i superligan 2015/2016 tog laget nio poäng och slutade sist. Inför den sista omgången av den här säsongens SSL hade klara jumbon GGIK chansen att gå upp på tio poäng och därmed slå förra noteringen. Och det lyckades man med genom säsongens andra trepoängare.

– Sen var det kul att skjuta ut Dalen också så de får spela med oss i allsvenskan, säger GGIK:s lagkapten Oskar Strand Söderholm.

Dalen hade nämligen en stor chans att klara sig kvar i superligan. Eftersom bottenkonkurrenten Hagunda förlorade hade en poäng räckt för Dalen för att ta sig förbi och upp på säker mark. Bortalaget började också starkast och gick upp i en 2–0-ledning i första perioden. Men GGIK växte in i matchen, kunde spela avslappnat, och vände på steken i andra perioden och ledde med 4–3 inför sista.

Annons

– Det märktes redan på uppvärmningen att de var riktigt laddade men jag känner att vi hade kontroll på dem. Speciellt i uppställt försvar skapar de inte mycket alls. De vill ju kontra egentligen.

Annons

GGIK avslutade den här SSL-sejouren med en seger mot ett vilt kämpande Dalen. Inför nästa säsong står majoriteten av de ledande spelarna utan kontrakt.

Bild: Joel Bäckström

GGIK-försvaret stod stadigt även i den tredje perioden där ett vilt kämpande Dalen inte lyckades komma igenom. Istället kunde GGIK och Simon Cederström kontra in 5–3 som stod sig matchen ut.

– Det har varit en tung säsong så vi ville visa publiken att vi kunde göra en bra match idag. Alla ville vinna, vi täckte skott och gjorde mål i rätt lägen.

Dalen hade chansen att stanna kvar i SSL men GGIK satte stopp för det.

Bild: Joel Bäckström

Utslagna Dalenspelare deppade länge efter slutsignalen medan GGIK fick avsluta med en seger. Inför nästa säsong står majoriteten av lagets ledande spelare utan kontrakt, inklusive lagkaptenen Strand Söderholm.

– Vi får se hur klubben tänker med allt möjligt. Om det ska in nytt, föryngra truppen eller förändra i ledarstaben, jag vet faktiskt inte vad som händer. Klubben står inför en tuff uppgift, säger han och menar att han gärna stannar i GGIK.

– Får man allt att funka runt omkring med tränare, jobb och allt runt omkring så är det jävligt roligt med innebandy. Då har jag svårt att se att jag ska spela någon annanstans.

Annons

Se höjdpunkterna från GGIK:s seger i spelaren nedan

Annons

Inbäddat innehåll

Fakta

SSL, herrar

Gävle GIK–Dalen 5–3 (1–2, 3–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (4.40) Daniel Sodinsson (Niclas Brohlin-Ljung), 0–2 (9.20) Felix Forslund (Emil Wiklund), 1–2 (10.42) Simon Cederström (Alexander Larsson).

Andra perioden: 2–2 (1.04) Oskar Strand Söderholm (Viktor Karles-Karlsson), 3–2 (9.32) Alexander Lind (Adrian Olsson), 4–2 (10.29) Nicklas Gustafsson (Simon Cederström), 4–3 (16.03) Oliver Forslind (Daniel Sodinsson).

Tredje perioden: 5–3 (14.29) Simon Cederström (Alexander Larsson)

Publik: 194 (Gavlehovshallen).

Domare: Simon Broman, Martin Matti.

GGIK:s tre stjärnor

★★★ Simon Cederström, fw – vass i kontringarna och satte dit två mål med finess.

★★ Oskar Strand Söderholm, c – inledde andra perioden med att skicka in ett fint dragskott i krysset. Slet hårt i defensiven.

Alexander Larsson, fw – trivdes tillsammans med Cederström och avslutade säsongen på bästa sätt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan