Annons

Annons

Annons

Skutskär

Man döms för vansinnesfärd i skåpbil – hade druckit öl och shots

En man med 2,59 promille alkohol i blodet satte sig efter en dag på travet i Gävle i en skåpbil och körde mot Skutskär.

Under färden var han nära att krocka med andra bilar men efter att ett vittne följt efter mannen och larmat polisen kunde han gripas.

I förhör erkänner mannen att han druckit både öl och shots innan han satte sig i bilen – och nu har han dömts för grovt rattfylleri.

Text

Det var i maj förra året som den vingliga bilfärden inträffade.

I förhör har mannen, som är i 65-årsåldern, uppgett att han åkt till Gävle för att titta på trav tillsammans med sin bror. Enligt mannen drack han under tiden på travet fem till sex öl och två, tre shots.

Mannen kunde gripas efter att ett vittne larmat polisen.

Bild: Lars Windh, Arkivbild

Annons

Annons

Därefter uppger mannen att de båda tog en taxi hem till brodern där han skulle övernatta – men att nästa sak han minns är att han vaknade upp i arresten.

Det som i själva verket hänt under mannens minneslucka var att han hade satt sig i en skåpbil och kört med en alkoholhalt på 2,59 promille i blodet.

Ett vittne hamnade under mannens färd bakom hans bil och reagerade på att mannen körde väldigt vingligt.

Vittnet följde i cirka 15 minuter efter mannens bil och har i förhör uppgett att mannen körde mer och mer vingligt och var nära att krocka i de bilar som färdades i det andra körfältet.

Vid en rondell i Skutskär körde mannen av vägen och upp på trottoaren för att sedan köra ut på vägen igen och stanna så att han blockerade vittnets körfält.

Vittnet larmade då 112, gick fram till mannen som inte verkade veta var han befann sig och stannade med honom tills polisen anlände till platsen.

Under torsdagen dömdes mannen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan