Annons

Annons

Annons

Innebandy

Sandviken höll inte hela matchen borta mot Hudik/Björkberg

Text

Denna text är skapad av tidningens textrobot.

Annons

Matchen mellan Hudik/Björkberg och Sandviken i division 1 GUD dam i innebandy var jämn i två perioder. Men i tredje perioden avgjorde Hudik/Björkberg matchen och vann med 6–5 (1–3, 3–1, 2–1).

– Vi kommer ut starkt i första och spelar riktigt bra. I andra så är det momentum Hudik och de går upp i en 4-3-ledning. Men vi kvitterar och det står sig perioden ut. I tredje så är det en fartfylld period som är jämn, Hudik får in 6-5 i en spelvändning och vi tvingas ta ut målvakten och skapar ett par bra lägen. Med fyra sekunder kvar så får vi ett riktigt bra läge som deras målvakt gör en jätteräddning på. Det är alltid surt att förlora men rent prestationsmässigt gör vi en bra match. Nu får vi ta och summera säsongen och börja ladda inför nästa, kommenterade Sandvikens tränare Micael Lindén.

Annons

Annons

Signe Broström slog till 18.16 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 6–5-mål.

Sandviken var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1–3.

Hudik/Björkberg hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3–1 och ställningen efter två perioder var 4–4.

6.19 in i tredje perioden slog Emma-Lovisa Andersson till framspelad av Emilia Berggren och gav laget ledningen.

9.36 in i perioden nätade Hudik/Björkbergs Alva Olofsson ännu en gång framspelad av Agnes Wiklund och kvitterade.

Hudik/Björkberg avgjorde matchen med 1.44 kvar att spela på nytt genom Signe Broström på pass av Felicia Persson. Broström fullbordade därmed Hudik/Björkbergs vändning.

Hudik/Björkbergs Agnes Wiklund hade fyra assists, Alva Olofsson gjorde tre mål och Signe Broström stod för två mål och ett assist.

Hudik/Björkberg har fyra segrar och en förlust och 24–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sandviken har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 20–24 i målskillnad. Förlusten var Sandvikens femte uddamålsförlust.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Hudik/Björkberg slutar på sjätte plats, och Sandviken på åttonde plats.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan