Annons

Annons

Annons

Insändare
Öppenheten och transparensen går inte så bra

Svar till Magnus Höijer ”Vi strävar efter öppenhet och transparens ”

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är möjligt att ni strävar efter öppenhet och transparens. Det går dock inte så bra. Det är inte heller enbart den skandalösa hanteringen av informationen i samband med vanvården på Fleminggatan, som skulle vara något slags olyckligt undantag från er strävan.

"Tror ni verkligen att en gammal människa inte märker att det kommer andra personer än de vanliga?"

Bild: TT

Annons

Annons

En mig närstående har hemtjänst. Plötsligt byttes nästan hela personalen ut och helt nya och okända kom och utförde jobbet. Ingen information, ingen förklaring. När vi frågade personalen så svarade de undvikande. Till slut var det en person som sa att ”det var tillsagt uppifrån att man inte fick säga något förrän det var klart, men det pågick en omorganisation av området”. Anledningen till att man inte skulle säga något var att man inte skulle skapa oro. Ett fullständigt obegripligt sätt att tänka från de som sagt till ”uppifrån ”.

Tror ni verkligen att en gammal människa inte märker att det kommer andra personer än de vanliga? Tror ni inte att det kan skapa oro?

Det finns många fler saker att anföra som exempel på brister i er ”strävan efter öppenhet och transparens”, så en utredning av hela Välfärd Gävle behövs. Ta bara den här nyss uppdagade förskingringen. Så tyst så tyst. Förra kommunala förskingringen stod det hur mycket som helst om i tidningarna.

Utred hela Välfärd Gävle

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan