Annons

Annons

Annons

Brynäs uttåg ur SHL

Timashov saknades inför kvalet – Rödin följde träningen i shorts

Lagkaptenen Anton Rödin är skadad och spelar inte första kvalmatchen mot Malmö.

Inför ödesmatcherna kan vi också berätta hur de nya tränarna kommer fördela arbetet – och att Brynäs också plockar in målvaktstränaren Johan Holmqvist i båset under matcherna.

– Det är en förändring vi gör. Vi försöker trycka in positivitet i gruppen, säger Ove Molin.

Text

Två träningar har nya tränartrion Ove Molin, Jörgen Sundqvist och Anders "Masken" Carlsson hunnit med inför den första kvalmatchen i bäst av sju.

Ove Molin, Johan Holmqvist och Anders "Masken" Carlsson kommer tillsammans med Jörgen Sundqvist leda laget. Dima Timashov saknades på måndagens träning.

Bild: Joel Bäckström

Och det förespråkas främst ett litet rakare och snabbare anfallsspel och en förhoppning om att ta pucken snabbare till målet.

– Ska väl inte berätta för mycket om vår taktik. Men det blir några små detaljer vi ändrar på. En är just det, att ta pucken till målet. Men sen ska man kunna göra det också, det är ju fem motståndare på isen också som vill stoppa oss, säger Ove Molin.

Annons

Anton Rödin, i mitten på bänken, följde dagens träning i shorts.

Bild: Daniel Sandström

Annons

På måndagens träning saknades både Anton Rödin (som följde träningen från båset i shorts) och även lagets poängkung Dima Timashov.

Kapten Rödin kommer inte till spel i första matchen, medan Timashov haft en liten förkylning och därför stod över isträningen.

– Timashov spelar men inte Rödin, meddelar Ove Molin.

Hur illa är det med Rödin, räknar ni med honom senare i matchserien mot Malmö?

– Vi har i alla fall inte räknat bort honom. Vi hoppas att han kommer tillbaka i spel längre fram, svarar Ove.

Tillsammans med "Masken" Carlsson och Jörgen Sundqvist ska den trion leda laget de kommande veckorna, med målsättningen att säkra fortsatt SHL-spel.

Uppdelningen mellan tränarna kommer se ut som så att Molin är huvudansvarig och har hand om forwards och powerplay under matcherna. Sundqvist tar backarna och boxplay, medan "Masken" kommer sköta det mer övergripande i båset.

– Så blir det och Masken kommer också att vara den som har kontakt i hörsnäckan med Anthon Hansson (videocoachen/analytikern) som sitter på läktaren om spelet, men vi kommer att hjälpas åt, förklarar Ove Molin.

Dessutom kommer målvaktstränaren Johan "Honken" Holmqvist att ta ett steg närmare laget under matcherna och finnas med i båset.

– Ja, det är en liten förändring vi gör. Vi försöker hitta positiva saker och det är något vi kan göra, berättar Ove Molin.

Du har ju varit på väldigt många träningar under säsongen, vad blir den stora skillnaden skulle du säga?

Annons

Annons

– Upplägget kommer inte att skilja så mycket, vi kommer att spela på ett liknande sätt. Spelsystemet sitter och det är små saker vi vill förtydliga och det vi jobbat med de här dagarna.

De nya coacherna kommer inte att vaska om kedjorna eller ge sig på såna saker. Oskar Kvist är dock spelklar igen efter att ha varit avstängd de fem sista matcherna i serien.

– Vi har ju ändrat en del i formationerna under säsongen och många är vana att spela varandra. Och alla vet vad dom ska göra på isen, vi har ett spelsystem vi kör vidare med, så det är inte där vi lagt det största fokuset, utan mer att ingjuta mod och energi i gruppen. Vi försöker trycka in positivitet i gruppen, så mycket vi bara kan, säger Ove Molin.

– Det är så man gör i det här läget. Vi ska in och göra något som till minst 50 procent är rent mentalt nu, säger Ove Molin.

Fakta

Inför nedsläpp, Match 1:7 Brynäs–Malmö, tisdag 19.30

Så spelar Brynäs

Målvakter: Jussi Olkinuora/Anders Lindbäck

Förstafemman: Johannes Kinnvall, David Sklenicka – Greg Scott, Johan Larsson, Dima Timashov (tränade inte men ska kunna spela).
Andrafemman: Samuel Johannesson, Niklas Friman – Jacob Blomqvist, Hannes Björninen, Oula Palve.

Tredjefemman: Simon Bertilsson, Mikko Niemelä – Nick Olesen, Linus Ölund, Oscar Eklind.

Fjärdekedjan: William Strömgren, Oscar Birgersson, Oskar Kvist.

Extra back: Theo Lindstein

Extra forward: Alexander Ljungkrantz.

Saknas: Anton Rödin (Skada).

Så spelas kvalmatcherna:

Tisdag: Brynäs–Malmö (19.30), Tors 16 mars: Malmö–Brynäs (19.30), Lör 18 mars: Brynäs–Malmö (18.30), Tis 21 mars: Malmö–Brynäs (19.30), Ev. Tors 23 mars: Brynäs–Malmö (19.30), Ev Lör 25 mars: Malmö–Brynäs (18.30), Ev Tis 28 mars: Brynäs–Malmö (19.30).

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan