Annons

Annons

Annons

Läsartext
Blåsmusik i kubik med Hemvärnets musikkår

Gävle. En stor publik samlades på lördagseftermiddagen i Staffanskyrkan för att lyssna till Hemvärnets musikkår Gävleborg under ledning av Odd Inge Gjelsnes.

Detta är en läsartext.

Hemvärnets Musikkår Gävleborg under ledning av Odd Inge Gjelsnes bjöd på Blåsmusik i kubik i Staffanskyrkan.

Bild: Kenneth Andersson

Annons

Konserten inleddes med att fyra trumpetare bjöd på ett traditionellt korum. Gösta Nilssons pampiga "Festspel" stod sedan på programmet som fortsatte med två stycken ur "Svansjön" av Pjotr Tjajkovskij. I en parafras över psalm 190 "Vid dagens slut" inledde Fredrik Edin ett solo på trumpet. Ett par marscher stod på programmet och först ut var "Army of the Nile" komponerad av engelsmannen Kenneth J Alford. "Some die young" komponerad av Lalhe Pourkarim följde innan konserten avslutades med Per Grundströms "Marsch I sommarstaden".

Annons

Annons

Efter långa applåder vid konsertens slut spelade musikkåren som ett extranummer "We'll meet again" som en påminnelse om att nästa framträdande av musikkåren är sista april då vi åter kan mötas för att tillsammans fira vårens ankomst.

Kenneth Andersson

text & foto

I samband med konserten tilldelade Sveriges Orkesterförbund Leif Wennberg en guldmedalj med Hans Majestät konungens bild.

Bild: Kenneth Andersson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan