Annons

Annons

Annons

Järbo-Kungsberget

Därför stänger Kungsberget innan påsklovet drar igång

Den som vill åka skidor på påsklovet i Kungsberget får tänka om och dra till fjällen.

I år stänger anläggningen redan 10 april.

– Det är väldigt lågt intresse för påsken när den ligger så sent som det gör, säger Mikael Elford, kommersiell chef på Branäsgruppen.

Text

Kungsberget har öppet den sista dagen för säsongen på annandag påsk, trots att påsklovet i år ligger efter påsken.

Öppettiderna är bestämda sedan stängningen förra säsongen, berättar Mikael Elford, kommersiell chef på Branäsgruppen.

– Vi har diskuterat det väldigt mycket. Det är en svår bedömning att göra. Vissa år är det väldigt lite snö i april och andra väldigt mycket, men vi vet att gästintresset är väldigt lågt i april, säger han.

Annons

Mikael Elford, kommersiell chef på Branäsgruppen.

Bild: Anna Bagge

Beskedet att Kungsberget har stängt under lovet är snopet för skidsugna i närområdet, men också för stugägare, som åker långt för att åka skidor.

– Vi är snuvade på konceptet helt. Vi har betalat och värmt upp en stuga, och nu när vi ska upp och åka skidor är det stängt, säger en stugägare, som vill vara anonym.

Annons

Det som ligger till grund för beslutet är främst statistiken, men också att det inte är självklart att åka skidor på påsken längre, berättar Mikael Elford.

Kungsberget har stängt på påsklovet.

Bild: Markus Boberg

– Vi vet sedan tidigare att folk tänker inte skidåkning då. Det är väldigt lågt intresse för påsken när den ligger så sent som den gör och väldigt låg beläggning, säger han.

Att det inte finns ett lika stort intresse under påsken tror han beror på tidigare traditioner hos de större skidanläggningarna.

– Påsken är inte lika stor här som påsken norröver, och vi ganska unga som skidanläggning, så folk har traditioner längre bort. Sälen är ju stora på påsk, men de har haft 50 år på sig att bygga upp det. Det är otroligt välbokat överallt, säger han, och fortsätter:

Den första öppna helgen i Kungsberget den här säsongen.

Bild: Sabina Pettersson

Annons

– Vi får en del förfrågningar, men det är inte alls många. Vi är övertygade i vår tro på detta.

Kungsbergets platschef Johnny Jernqvist instämmer.

– Det är ingen snöbrist i backarna, men man får inte vinterkänslan runt om när det inte finns snö vid stugorna, och då åker man längre. Det är min gissning, säger han.

Den första öppna helgen i Kungsberget den här säsongen.

Bild: Sabina Pettersson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan