Annons

Annons

Annons

Insändare
Vad säger ni politiker, är vi inget värda?

Det har varit ganska många insändare och artiklar nu om hur vår välfärd sköts i Gävle kommun och vad det ska satsas på. Jag som undersköterska är ju inte vatten värd, låg lön, en chef som har typ 50 medarbetare under sig.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vår högste chef Magnus Höijer tjänar ganska precis fyra gånger så mycket som mig, det kanske är rimligt tycker ni? Han är så oerhört kompetent att det inte går att få tag i någon sådan om man inte betalar mer är 100 000 kr i månadslön? Men måste då han och alla hans chefskompisar och högre tjänstemän ha en massa andra fördelar. Han är väl till exempel chef bara över typ fem andra chefer, varav de flesta av dom inte heller har större arbetsgrupper än 10-20 medarbetare att chefa över.

Annons

Annons

"Men måste han då och alla hans chefskompisar och högre tjänstemän ha en massa andra fördelar."

Bild: TT

På Styrning Gävle är det likadant, många chefer har inte mer än tio medarbetare under sig, varför är det så, är dessa akademiker så besvärliga, hur kan det se så här olika ut? Jag vill också att ansvariga kommunalråd svarar på de andra fördelar dessa högre tjänstemän unnar sig, att man måste åka till Högbo Bruk och planera med övernattning och fyrarättersmiddag cirka 4-5 gånger per år är väl ofrånkomligt, när man har så viktiga arbetsuppgifter, men är det verkligen rimligt att till exempel det verkar finnas olika regler för avtackningar av personal som slutar eller går i pension?

När min kollega gick i pension efter 34 år i kommunens tjänst så bjöds det på tårta och blommor. När hög chef slutar efter bara ett par år så bjuds det på fin restaurang och sexrätters middag. Tycker ni politiker att detta är rätt?

Tanthäxan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan