Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
Brynäs är redan en visa i hela Sverige

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hannes Björninen och tränare Mikko Manner under matchen mellan Brynäs och Frölunda den 25 februari.

Bild: TOBIAS STERNER

Annons

Jag har haft funderingar angående tränare och sportchef. Manner sa i en intervju för någon månad sedan att det viktigaste för spelarna var att ha roligt, och inte jaga poäng, Hur tänker man då? Men nu försvinner han.

Och vad beträffar sportchefen Johan Alcén ,som inte klarar att värva en spetsspelare. Redan i november sa han att det så kallade värvningsfönstret stänger 15 februari, så vi har gott om tid. Med facit i hand hände ingenting.

Annons

Annons

Vad jag förstår om Brynäs ramlar ur, har alla spelare rätt att lämna föreningen enligt en klausul i kontrakten, så har de flesta föreningarna i sina kontrakt så jag antar att Brynäs också har det.

Ett exempel är HV 7. När de ramlade ur för två säsonger sedan fanns det två spelare kvar. Är det så i Brynäs också blir jag verkligen mörkrädd om Alcén ska lösa detta problem.

Att tillsätta en sportchef som precis slutat spela, eller hade ett år kvar på sitt spelarkontrakt i samma klubb är inte det ultimata. Ta Leksand till exempel, de anställde Thomas Johansson utifrån.

Ordförande Svedman sa att tränarna är friställda och kunde inte svara på om de skulle komma tillbaka.

Vad ni än gör, skäm inte ut er mer. Brynäs är redan en visa i hela Hockeysverige.

Kurt K.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan