Annons

Annons

Annons

Fotboll

Halvans bildminne: Härliga dagar på Cypern med Hasse Berggren

Jag var med till Cypern i mars månad där GIF hade lagt sitt träningsläger inför den allsvenska säsongen 2011. Härligt sköna varma dagar, härligt gröna gräsplaner och med fina grabbar i GIF som var lätta att samarbeta med.

Hasse Berggren tar farväl av publiken 2011.

Bild: Lasse Halvarsson

Annons

GD skulle göra en fotbollsbilaga inför den allsvenska starten, så det var en hel del bilder som skulle tas. Nestorn i laget var Hasse Berggren som startade sin fotbollskarriär i Hamrånge GIF. Efter det spelade Hasse i Gefle IF, någon klubb i Norge, Elfsborg, Häcken innan han återvände till Gefle IF.

Jag ville ha en bild på Hasse ute på klipporna med ett vresigt Medelhav som bakgrund. Kanske tänkte jag på boken av Ernest Hemingway, “Den gamle och havet”. Hasse kom tillbaka efter fotograferingen, blöt men utan att gnälla och sa att det var snorhalt och farligt där ute på klipporna. Ibland kommer jag på tokiga idéer. Hursomhelst, jag var nöjd, bilden bra och jag torr. Tror inte bilden kom med i fobollsbilagan.

Annons

Annons

Den 26 maj 2011 tackade Hasse sina fans på Strömvallen efter en match mot Mjällby. Kroppen sa ifrån efter allt slit med träningar och med matcher runt om på landets fotbollsarenor i riket. Klokt beslut av en 38-årig lirare men samtidigt vemodigt som jag minns det.

Hasse stannade en lång tid hos GIF-fansen som ville ta avsked. De flesta hade lämnat Strömvallen och var på väg hem. Jag kommer ihåg vissa spelare bättre än andra, så är det bara och Hasse är en man minns.

Lasse Halvarsson

"Den gamle och havet" var tanken med bilden – fast den kom nog inte med i bilagan.

Bild: Lasse Halvarsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan