Annons

Annons

Annons

Innebandy

Rudd om framtiden: ”Skyldighet att hjälpa till”

Alexander Rudd var utan tvekan GGIK:s mest namnkunniga värvning inför SSL-säsongen. Alla vet nu att det inte räckte hela vägen och att allsvenskan väntar nästa säsong.

Men Rudd håller dörren öppen för spel även nästa säsong.

Text

Kommer du att spela i GGIK kommande säsong?

– Jag har inte tagit något beslut än men har man varit med och spelat ut ett lag så har man lite skyldighet att ta upp det igen tycker jag. Med det sagt har jag inte tagit något beslut. Men jag har långt gångna diskussioner och det ligger på mig att ta det slutgiltiga beslutet, säger Rudd.

Annons

Har du erbjudanden från SSL att ta hänsyn till?

– Ja, några från SSL. Men jag känner en skuld och jag trivs också här, säger han men medger att det var tufft att acklimatisera sig och att gå från guldlag till bottenlag.

– Det var tufft i början. Väldigt annorlunda än vad jag är van med. Det är en annan mentalitet. Jag är van att det är på liv och död. Vi ska försöka få in en annan mentalitet här också. Det måste betyda lite mer.

Annons

Stjärnspelaren Alexander Rudd kan bli kvar i Gävle GIK trots degraderingen.

Bild: Amelia Mauritzon

Sommaren 2021 dömdes Alexander Rudd för rattfylleri, ett fall av narkotikabrott och ett fall av ringa narkotikabrott till villkorlig dom med samhällstjänst.

Efter det fick Rudd en nystart i GGIK när han kom hem till Sverige efter en tid i Schweiz. Han blev en kontroversiell värvning.

Läs mer här: Värvningen av Rudd – så ska GGIK stötta storstjärnan

Livet utanför det sportsliga här på hemmaplan har också varit viktigt för Rudd – och stöttningen från GGIK, främst deras förtroende.

– Absolut. Jag mår bra på ett personligt plan. Sen har jag inte behövt så mycket stöttning. Jag mår bra idag, det som var några år tillbaka, det har jag lagt bakom mig. Jag mår jättebra mentalt. På så sätt är det bra. Även om jag har vissa men av hjärnskakning och huvudvärk så är det ingenting som påverkar mig mer än smärtan och frustrationen att alltid ha ont i huvudet, men det gör inte att jag mår dåligt psykiskt.

Annons

Annons

Hur mycket påverkar huvudvärken dig idag?

– Det påverkar mig varje dag, mer eller mindre. Jag har inte problem att jag måste stanna hemma men jag har en grundhuvudvärk jämt.

Rudd summerar bottensäsongen så här:

– Det har ju varit klart sedan omgång ett i princip. Det har varit frustrerat, det har varit jävligt jobbigt att åka runt och förlora och på det sättet vi förlorat flera matcher. Det har varit jäkligt pinsamt. Men vi var inte redo, inte varit tillräckligt bra.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan