Annons

Annons

Annons

Fotboll

Alsalkhadi om avstängningen: ”Ser man sin lagkamrat bli strypt ska man reagera”

Två av Sandvikens hetaste nyförvärv, Kasper Harletun och Mohammad Alsalkhadi, är avstängda fyra respektive tre matcher när seriespelet börjar.

Nu ger spelarna sin syn på händelserna – och SIF:s ordförande Peter Svensson reagerar starkt på Alsalkhadis avstängning.

– Jag har väldigt svårt att förstå hur det kan bli så, säger han.

Text

Sandvikens Kasper Harletun och Mohammad Alsalkhadi missar flera seriematcher efter på grund av avstängningar. Här berättar de varför och synen på domarna.

Bild: Amelia Mauritzon, Stisse Åberg

Annons

Kasper Harletun är Sandvikens nya mittbackspjäs.

Han kom till Sandviken från Rosengård inför säsongen.

Något som både han och Sandviken missat var dock att han kommer att vara avstängd i de fyra första seriematcherna.

Detta efter en het match i sista omgången där Rosengård mötte Nosaby. Hade Harletuns Rosengård kryssat eller vunnit hade laget blivit klart för kval mot ettan. Men man förlorade med 1–2 och i minut 90+7 kokade känslorna över för Harletun.

Så här minns han tillbaka vad som hände:

– Det var en känslosam match. Hade vi vunnit eller spelat lika så hade vi kvalat till ettan. I sista minuterna så blev ett domslut fel av domaren, jag agerade starkt på det och gick hotfullt mot domaren och kallade hon för "clown" eller "pajas" och frågade "hur fan kan det där vara frispark?".

Annons

– Det var inget allvarligt men domaren tog direkt upp rött kort. Dessutom slutade matchen 2–1 till dem och vi missade kvalet. Det var ett tungt slut på säsongen.

Annons

Något som både Harletun och Sandvikens IF förbisett var dock att påföljderna skulle drabba den här säsongen.

– Det var dålig erfarenhet av mig, jag trodde inte det skulle hänga med till nästa säsong eftersom det inte var så allvarligt. Ingen varken domaren eller förbundet har meddelat mig.

Nu missar han alltså fyra första matcherna med SIF.

– Det är väldigt tragiskt. För mig själv och laget. Men jag lär mig av mina misstag och får tänka positivt. Nu får jag en längre försäsong än alla andra och kommer vara mer än redo, säger Harletun.

Även Alsalkhadi kommer missa matcher, han fick tre matchers avstängning efter knuffen på Martin Rauschenberg som tog strypgrepp på Daniel Söderberg i försäsongsderbyt.

– Jag såg att Gefles spelare tog stryptag på min lagkamrat, jag var tvungen att reagera. Samtidigt att han (Rauschenberg) inte får rött kort är det sjukaste jag varit med om. Jag borde också få rött, det är förtjänt, men att han inte får det är konstigt. Ser man sin lagkamrat bli strypt ska man reagera. Men inte så som jag gjorde, jag gjorde fel men han (Rauschenberg) gjorde lika mycket fel. Båda borde få samma straff, säger Alsalkhadi och tillägger:

– Det känns segt att missa så många matcher. Jag är i en bra period och har gjort några mål.

Se Raushenberg stryptag och Alsalkhadis knuff här:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Sandvikens ordförande Peter Svensson är förvånad och besviken över Alshalkhadis dom.

– Jag har väldigt svårt att förstå hur det kan bli så. Det är väldigt märkligt och vi är besvikna över den. Vi tycker att det är ett alldeles för hårt straff utifrån hela situationen. Om det hade varit en isolerad händelse hade det varit vettigt, men sett utifrån hela situationen och de saker som görs är det inte alls rimligt.

Han syftar först och främst på stryptaget som Rauschenberg ger Söderberg men också på tumultet som uppstod efteråt.

Gällande Harletuns avstängning är han mer likgiltig.

– Vi visste inte det tidigare men har vetat i några veckor nu. Det är klart att det är surt men det är bara som det är. Det är klart att det är tråkigt att två bra spelare missar flera matcher men nu måste vi jobba utifrån det.

Fakta

SIF:s träningsmatcher

Fre 20 jan, kl 17.30: Hammarby (b) 4–3
Sö 29 jan, kl 14: Dalkurd (b) 2–0
Lö 4 feb, kl 14: Sandvikens AIK (h) 2–2
Lö 11 feb: Brage (b) 3–1
Sö 19 feb, kl 14: Sollentuna (h) 0–3
Ons 1 mars, kl 19: Gefle IF (b) 1–1
Sö 5 mars, kl 14: IFK Stocksund (h) 2–5
Lö 11 mars, kl 16: Gif Sundsvall (b) 1–1
Sö 19 mars, kl 15: Piteå (h)
Lö 25 mars, kl 15: Västerås SK (b)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan