Annons

Annons

Annons

Mordet vid Campus Sätra

Ännu en pojke häktad för Sätramord

16-åringen ser nästan lite glad ut där han sitter i ett rum på häktet när kameran slås på och häktningförhandlingen börjar.

Han är den femte som häktas misstänkt för inblandning i mordet på en 24-årig kriminell man i Sätra den 5 november i fjol.

Text

Bild: Niklas Sundin, Aina Lundkvist

Annons

Sent på kvällen den 5 november, endast minuter efter de dödliga skotten hade ljudit genom natten vid Campusområdet i Sätra, greps två tonårspojkar misstänkta för inblandning i mordet. Dagen efter greps ytterligare en pojke, endast 15 år gammal. Alla tre har suttit häktade sedan dess.

I förra veckan häktades en fjärde person i sin utevaro, även han misstänkt för mord. Och under torsdagen häktades en femte person misstänkt för grovt skyddande av brottsling i samband med mordet.

Annons

Annons

Det rör sig om en 16-åring som rört sig i samma kriminella miljö som de övriga misstänkta.

Varken han eller kammaråklagare Therese Stensson Jonsson är på plats i tingsrätten under häktningsförhandlingen utan finns båda med på länk från häktet respektive åklagarkammaren.

Pojken sitter och stretchar nacken och rufsar sig i håret medan åklagaren pläderar för att få honom inlåst med restriktioner.

Han nekar via sin advokat Hans-Olof Hedbom till brott och motsätter sig häktningsgrunderna.

Men efter en kort överläggning väljer tingsrätten att gå på åklagarens linje och häktar pojken till den 30 mars.

– Ursäkta, vadå ska jag dömas då?, frågar pojken från sin plats på häktet.

– Nej, det är det datumet åklagaren ska väcka åtal, svarar domaren Lars Holm.

– Jajaja, säger killen och lutar sig tillbaka. Till synes nöjd med svaret.

De tre övriga häktade tonåringarna ska omhäktas den 3 april, så det troliga är att åklagaren kommer att begära ytterligare häktningstid även för den 16-åring som häktades under torsdagen.

Han är misstänkt för att under perioden från mordet fram till den 16 december ha skyddat någon av de övriga inblandade.

Pojken är tidigare bland annat dömd till ungdomsvård efter ett rån mot andra ungdomar i en gångtunnel i Sätra sommaren 2021. En dom som fastställdes av hovrätten för bara ett par veckor sedan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan