Annons

Annons

Annons

Insändare
Detta är budgeten för Agnes kulturhus

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Per-Arne Vahlund, vd för Gavlefastigheter.

Bild: Anna Bagge

Annons

Svar till Göran Ahl 25/2: Gävle kommun investerar för att bygga Agnes kulturhus. Målet är att det ska bli en levande mötesplats för kultur och lärande. Platsen för det nya kulturhuset är Slottstorget vilket är samma plats som det gamla stadsbiblioteket stod på.

Annons

I Agnes kulturhus planeras för Stadsbiblioteket med hörsal, studieplatser, rum för möten, lärande och skapande, Konstcentrum med konsthall, Bio 7:an, enklare restaurang samt plats för konsumentrådgivning och information. Byggnaden beräknas vara klar under år 2024 och kommer att vara 8 600 kvadratmeter fördelat på fem våningar. Just nu pågår gjutning av källarplattan.

Annons

Budgeten för kulturhuset är 400 miljoner kronor. Av dessa är 370 miljoner budgeterade för bygget och 30 miljoner till inventarier. Information om bygget finns på vår webbplats. Där går att läsa om vad som är aktuellt för bygget, vad som hänt hittills, tidplan och kostnader, hur bygget påverkar omgivningen, varför bygget sker och ett galleri med bilder som visar hur Agnes kulturhus kommer att se ut: gavle.se/agneskulturhus.

Vi håller även på att titta på vad vi behöver göra för att området runt bygget ska bli fint igen efter att byggkranar, lastbilar och byggbaracker påverkat marken runt Slottstorget. Budgeten för det arbetet är 24 miljoner kronor.

Med vänlig hälsning

Per-Arne Vahlund

vd Gavlefastigheter

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan