Annons

Annons

Annons

Insändare
Lägg inte ner återvinningen i Kungsgården!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Återvinningscentralen i Kungsgården måste vara kvar, anser skribenten.

Annons

Gästrike Återvinnare tänker stänga återvinningscentralen i Kungsgården den 1 april. Det kommer att påverka minst 6 200 boende i Kungsgården, Åshammar, Storvik, Gästrike-Hammarby med flera områden runt omkring.

Till det svarar vi boende i dessa områden: Nej!

Det kan inte vara miljömässigt försvarbart att vi alla ska köra ännu längre för att kunna återvinna en mängd olika saker som vi har behov av att göra oss av med. Det är wellpapp, kartonger, textilier, glödlampor, lysrör, återbruk, trädgårdsmaterial, vitvaror, elektriska varor, miljöfarligt avfall såsom smink, rengöringsprodukter, hudkrämer, färger med mera.

Gästrike Återvinnare uppmanar oss att det ska vara lätt att göra rätt och då förstår vi alla att det också måste finnas en närhet till en återvinningscentral för alla människor där man kan lämna saker som ska återvinnas eller förbrännas och även lämna miljöfarligt avfall som ska omhändertas på ett säkert och miljörätt sätt.

Annons

Annons

Återvinningscentralen i Kungsgården betyder väldigt mycket för oss som bor i ett stort område runt omkring. Och vi anser att de få timmar som den är öppen, tisdagar kl 13-19, är det minsta man ska hålla öppet. För ett tag sedan slutade man att hålla öppet en helgdag per månad under sommarmånaderna och det har vi saknat.

Ni säger att besöksfrekvensen på återvinningscentralen i Kungsgården har minskat. Det beror säkert på att vi från och med maj 2020 kan lämna våra glas-, pappers-, plast-, och metallförpackningar vid en återvinningsstation för förpackningar som vi fick till Kungsgården. Den kan vi besöka när som helst, dygnet runt.

Så klart har det påverkat att inte alla boende på tisdagseftermiddagarna behöver belasta återvinningscentralen för att lämna dessa förpackningar. Något som också är nödvändigt då hushållen inte hemma ska behöva förvara minst en veckas förpackningar tills man besöker återvinningscentralen på tisdagseftermiddagarna.

Att vi har kunnat göra oss av med dessa förpackningar på vår lilla återvinningsstation i stället för att besöka återvinningscentralen i Kungsgården har vi trott varit bra, ända tills ni skriver om att besöksfrekvensen på återvinningscentralen har minskat och därmed gör det till en anledning att lägga ner den för att spara pengar.

Annons

Nej, låt återvinningscentralen i Kungsgården vara fortsatt öppen! Det är inte miljövänligt att tvinga 6 200 personer att köra till Sandviken för att slänga återvinning. Hjälp alla oss i Kungsgården, Storvik, Åshammar, Gästrike-Hammarby och fler områden omkring att bli de miljöhjältar som ni vill att vi ska vara genom att låta återvinningscentralen i Kungsgården vara fortsatt öppen!

Fortsatta miljöhjältar?

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan