Annons

Annons

Annons

Debatt
Sverigedemokraterna driver demokratin framåt

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Anna Sundberg, SD.

Bild: Privat

Annons

Svar på Vänsterpartiets debattartikel 9 mars: Jag vill först ödmjukt påtala för Ulla Andersson att våra olika åsikter är det som driver demokratin framåt. Påståendet att skilda politiska uppfattningar är det samma som förvridna fakta och härskartekniker, är något Vänsterpartiet själva får stå för, då det riskerar begränsa det fria samtalet och meningsutbytet.

Annons

Annons

Vänsterpartiet har dock länge haft som debattingång att åsikter som skiljer sig från deras är hot mot demokratin (på tal om härskartekniker). Att de nu upprörs över att deras förenklade ekonomiska verklighetsbild ifrågasätts av oss, beror troligtvis på att vi träffat en öm punkt.

Först detta statistiska misslyckande om vårdköerna igen (apropå ämnet förvriden fakta som ni lyfte). Att vårdköerna minskat mest i landet stämmer i sig. Men ni glömmer påtala att lyftet sker från närmast katastrofala nivåer och att detta inte innebär att det blivit bra, det har blivit mindre dåligt.

Däremot ligger vi nu i topp (andraplats) bland regionerna när det kommer till inhyrda timmar för personal. Det kostar hundratals miljoner kronor per år, urholkar förtroendet för Region Gävleborg som arbetsgivare och leder till sämre kontinuitet för patienterna. Det är den verklighet Vänsterpartiet lämnat efter sig.

För Ljusne ger Vänsterpartiet inga svar på de bemannings- och rekryteringsproblem som finns i dag eller hur öppnandet av en regiondriven hälsocentral ska finansieras.

Vänsterns populistiska löften riskerar leda till bieffekter inom andra verksamhetsområden, men tankar och analyser kring konsekvenserna av sådan politik verkar tyvärr helt saknas hos Vänsterpartiet. Man vill ge med en hand, för att sedan tvingas ta mer med den andra. Den formen av oansvar leder till mer ojämlik vård i vår region.

Annons

Det går inte att bedriva ansvarsfull politik utan att alla omvärldsfaktorer beaktas. Våra förslag är alltid välgrundade i fakta och vi gör rätt saker i rätt ordning. Det leder till en långsiktigt välmående region och bidrar till att öka förtroendet för politiken.

Anna Sundberg (SD)

regionråd, vice ordförande regionstyrelsen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan