Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Gymnasieungdomar erbjuds sommarjobb hos Region Gävleborg

Nu är det möjligt för de ungdomar som går årskurs två i gymnasiet att söka sommarjobb tre veckor hos Region Gävleborg. Hälso- och sjukvård samt administrativt arbete är områdena som finns tillgängliga.

Text

Region Gävleborg erbjuder nu ungdomar som går årskurs två i gymnasiet (17-18 år) att få en inblick i regionens arbete och samtidigt en möjlighet att tjäna pengar i sommar.

Inom hälso- och sjukvård kan sommarjobbet ske på en vårdavdelning, en mottagning eller på en hälsocentral. Detta kan innebära att hjälpa patienter med klädseln, servera mat, transportera patienter mellan olika avdelningar, hantera tvätt, fylla på i förråd, diska eller förbereda för nya patienter genom att exempelvis bädda sängar.

Annons

Annons

Vill du i stället arbeta administrativt får du exempelvis ägna dig åt arkivering, uppdatering av information i databaser inom IT eller formulering av annonser.

– Syftet med satsningen är att väcka ett intresse för oss som arbetsgivare – vi har 7 500 anställda och över 250 olika yrkestitlar, så vi har en enorm bredd. Hos oss får ungdomarna meningsfulla arbetsuppgifter samtidigt som de får en chans att komma in i arbetslivet, säger Ulrika Boström Gatti, HR-direktör i Region Gävleborg, i ett pressmeddelande.

– Vi ser också fram emot att få värdefull hjälp och avlastning under ett par veckor. Vår förhoppning är att de ska vilja komma tillbaka och jobba hos oss längre fram.

Sista ansökningsdag är 9 april och totalt finns 30 platser att söka.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan