Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Mats Björke samarbetar med 80-talsstjärna

Producenten och klaviaturproffset Mats Björke är tillbaka med ett nytt samarbete tillsammans med 80-talsstjärnan Susanne Alfvengren.

Text

För tre år sedan berättade vi om Mats Björke, 40, som är tillsammans med Lina Westin, 39. Båda två är musiker och artister, Björke förmodligen mest känd för att han var medlem i Mando Diao fram tills 2014 men på senare år mer och mer som producent. De bor i Stockholm men tillbringar mycket tid i Gävle i Harkskär i Lina Westins föräldrahem där de kan bo i ett eget hus på tomten.

Annons

Mats Björke, Susanne Alfvengren och Doris Dahlin.

Bild: Anton Lernstal

Annons

Nu har Mats Björke ett nytt projekt på gång tillsammans med 80-talsstjärnan Susanne Alfvengren. Vem minns inte hits som duetten "Som stormen river öppet hav" med Mikael Rickfors från "Om kärlek" 1987 till exempel. Gå ut på valfri loppmarknad i Sverige och du ser garanterat minst en, förmodligen ännu fler Alfvengren-plattor däruti skivbackarna.

Hon har fortsatt musicera ända sedan 80-talet om än i mer lågmälda sammanhang där hon även har vävt in tankar om livet i sina uppträdanden. På fredag avtäcktes hennes samarbete med gruppen Dom som Mats Björke har tillsammans med Doris Dahlin.

Dahlin har sommarstuga i Harkskär, det var så de träffades. Hon är terapeut, coach och författare, känd för boken "Drunkna inte i dina känslor" som har sålt i 120 000 exemplar enligt ett pressmeddelande från Mats Björkes skivetikett Lab 259. Låten "Mellan vedtrave och pelargon" med Alfvengren blir gruppens tredje singel.

Mats Björke är även aktuell med sin Youtubekanal Mats i musiken dit han bjuder in artister som Tusse och Rasmus Arvidsson från Avantgardet, vilka han även spelade med sist de var här i december på Kungen i Sandviken.

Annons

* Lyssna på låten i vår Spotifyspellista med Gästriklandrelaterade artister som har släppt musik 2023.

Omslag till singeln. Susanne Alfvengren var i Hyttan i Axmar Bruk 2013. Detta kan ha varit hennes senaste besök i vårt spridningsområde om vi ska lita på vårt eget arkiv.

Bild: Pressbild

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan