Annons

Annons

Annons

Debatt
"Bit ihop" när du inte har råd att ta dig till jobbet

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ulla Andersson (V).

Bild: Henrik Nyblad

Annons

Många familjer har det ekonomiskt svårt nu. De tvingas minska matkontot avsevärt och välja bort frukt och grönsaker. När skolelever kommer tillbaka till skolan efter helgen äter de mer av skolmaten; de är hungriga och det är en stor skillnad från tidigare år. Då tänker det moderatledda regionstyret toppa det med att höja biljettpriserna i kollektivtrafiken.

Annons

Det betyder också att barn som reser med föräldrar får rabatten borttagen. Det blir dyrare och svårare att resa kollektivt, i ett läge där man redan har det ekonomisk tufft. Särskilt svårt är det för de som redan innan krisen hade svårt att få det att gå ihop, så som ensamstående föräldrar och arbetslösa. Nyligen har vi också fått höra att en del pensionärer, studenter med flera tvingas söka efter mindre, billigare lägenheter. Eller som för en del studenter, flytta hem till föräldrarna igen.

Annons

Moderater, sverigedemokrater och kristdemokrater vill nu lägga på en ytterligare börda med höjda biljettpriser i kollektivtrafiken.

Ja, men vad gör väl det om barn tvingas gå hungriga, om människor inte att har råd med mat och hyra eller att ens ta sig till jobbet? ”Bit ihop”, hälsar statsminister Ulf Kristersson. Regionstyrelsens ordförande Patrik Stenvard (M) nickar instämmande bredvid.

Vänsterpartiet

Ulla Andersson

regionråd

Petra Modée

ledamot i hållbarhetsnämnden

Lasse Langeborg

ersättare i hållbarhetsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan