Annons

Annons

Annons

Sandviken

Lokala Ica-handlarna om hotbilden

Prishöjningarna på mat har fått kunderna att rasa på sociala medier – och en del går över gränsen. Nu har livsmedelsjätten Ica gått ut och varnat sina butiksägare för den ökade risken för angrepp mot personal och butiker.

– Jag kan inte inte påstå jag känner av en ökad hotbild, säger Stefan Werneblad är handlare på ICA nära i Årsunda.

Text

Fredrik Hedberg på Ica Supermarket i Björksätra.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Alla Ica-handlare i hela landet har i ett internt meddelande från livsmedelskedjans säkerhetsavdelning varnats för ökade risker för angrepp mot personal och butiker. Bakgrunden är att Ica sett ett ökat antal hot, framför allt på sociala medier, i takt med de stigande priserna på livsmedel.

Här har vi inte märkt av något ökande hot, tack och lov

Annons

”Dags att hänga varenda girig Ica-handlare” och ”Alla giriga jävla kräk som ligger bakom detta förtjänas att skjutas” är exempel på inlägg som säkerhetsavdelningen hittat.

Annons

Ica Supermarket i Björksätra.

Bild: Jenny Lundberg

Den senaste siffran från SCB visar på en prisökning med 21 procent under det senaste året och under torsdagen gav Konkurrensverket beskedet att man granskar den svenska livsmedelsmarknaden.

Fredrik Hedberg på Ica Supermarket i Björksätra säger till tidningen att de inte märkt av något ökat hot. Han känner inte igen sig i det online-möte som han och andra Ica-handlare deltog i.

– Nej, här har vi inte märkt av något ökande hot, tack och lov. Kunderna har såklart åsikter, men så är det alltid, säger han.

”Här har vi inte märkt av något ökande hot, tack och lov”, säger Fredrik Hedberg på Ica Supermarket i Björksätra.

Bild: Jenny Lundberg

Däremot upplever han en annan attityd på sociala medier.

– Det kommer en del syrliga kommentarer på våra sidor på internet, men inga hot.

Stefan Werneblad är handlare på ICA nära i Årsunda.

– Det är oroväckande att man måste gå ut med en sådan här information. Nu hoppas jag hoten som kommit in inte är allvarligt menat utan bara en frustration som måste komma ut.

Annons

Annons

– Och nej, jag kan inte inte påstå jag känner av en ökad hotbild för oss i Årsunda. Visst pratar vi matpriser med kunder men det är på en bra, inte hotfull, nivå, säger Stefan Werneblad.

ICA i Årsunda.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan