Annons

Annons

Annons

Insändare
Signar Mäkitalo har alldeles rätt

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Signar Mäkitalo har alldeles rätt, tycker signaturen.

Bild: Björn Hanerus

Annons

Det var ett fint reportage om Signar Mäkitalo i GD den 6/3 där han får berätta om hur han trappar ner för att gå i pension men också om varför han bytte arbetsplats från Region Gävleborg till Region Sörmland.

Annons

Tyvärr finns även samma inställning inom våra kommuner. Flera chefer och medarbetare har svårt att sätta värde på en medarbetares kompetens, drar sig för att samarbeta och vill i stället kontrollera.

Annons

Jag har också alltid varit tydlig med vad jag tycker och tänker. Det är för att det både skall förenkla för mig och min omgivning och har ingenting med att jag inte kan ändra uppfattning. Jag tycker det är bättre att säga min åsikt i stället för att tissla och tassla och viska om en medarbetare då hen är närvarande.

Alltför vanigt är att höra att ”Nu är du arg” då jag försöker vara tydlig och referera till den erfarenhet och kompetens jag har. Det påminner om avundsjuka och det bemötande som Signar upplevt inom Region Gävleborg.

Om kommuner och regioner vill ha kompetenta chefer och utförare av arbetet framöver måste mer kunskaper till bland samtliga anställda så inte onödigt utanförskap skapas. Det är också viktigt att se över hur den digitaliserade informationen hanteras.

Kommunanställd snart i pension

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan