Annons

Annons

Annons

Debatt
Som vi har haft det kan vi inte ha det

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Anna Sundberg (SD).

Bild: Privat

Annons

I en debattartikel lyfter Kenneth Nilshem sin frustration, men det är snarare en frustration som ska riktas mot sina egna politiska misslyckanden. Centerpartiet har suttit i politisk majoritet under många år och har radikalt misslyckats med allt ifrån att minska beroendet av inhyrd personal, få bort vårdköerna eller skapa en bättre arbetsmiljö för personalen.

Annons

Nilshem verkar inte förstå nuläget, eftersom Sverige i dag genomgår en enorm kris. Vi befinner oss i en situation med otroligt hög inflation, höga elpriser, höga matpriser, fallande bostadspriser, en svag krona och troligtvis fler räntehöjningar i närtid. Detta tillsammans med ett kraftigt BNP-fall under 2023.

Annons

Att ta ansvar för vår ekonomi så att inte kommande generationer drabbas negativt är Sverigedemokraternas högsta prioritet. Därför behöver vi få till stånd en arbetsmiljö som kan attrahera mer personal och därmed skapa förutsättningar till en trygg och nära vård. Vården ska stärkas och resurserna ska användas klokt och effektivt. Det sker bland annat genom att hälsovalshandboken förbättras så att primärvården stärks och att mer pengar läggs på vård i stället för på finkultur.

Risken med dessa ständiga påhopp från Centerpartiet är att människors förtroende för oss politiker tenderar att ta skada, om debatten inte lyfts till en mer intellektuell nivå. Det är inte svårare än att Kenneth själv läser igenom majoritetens budget för att se vad vi vill göra, hur vi vill utveckla regionen och vilka frågor som vi ser är viktiga att fortsätta driva.

Låt oss titta i backspegeln. Är Kenneth Nilshem den person som suttit på alla politiska lösningar – vad har ni då gjort under alla dessa år? Man baxnar över avsaknaden av självinsikt.

Det behövs nu, mer än någonsin, ansvarsfulla politiker som agerar mindre i affekt och mer på kunskap, forskning och beprövad erfarenhet, samt agerar först när man har tillräcklig information för att kunna fatta rationella beslut.

Anna Sundberg (SD)

regionråd

Mikael Forsberg (SD)

regionråd

Lena Emanuelsson (SD)

regionråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan