Annons

Annons

Annons

krönikaKrönikor av Larry Forsberg

Larry Forsberg
Glitter och glamour och regnblöta kor

Livet består till stor del av en massa tillfällen och tillfälligheter. Det är i alla fall min erfarenhet. Jag kom att tänka på det för några veckor sedan när brevbäraren kom med en inbjudan till Christer Lindarws 70-årsfest. Jag hade förmodligen aldrig fått en inbjudan till den festen om det inte vore för ett helt pärlband av tillfälligheter. Och allt började med att Jill Johnson sjöng ”Crazy In Love” hela vägen till finalen i Melodifestivalen.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Så där satt vi på repetitionerna i Green Room, när en kamera plötsligt slutade fungera. En oväntad tillfällighet som ledde till att vi började prata med Christer Lindarw, som hade designat Jills kläder. Tjugo minuter senare – när SVT fått fart på kameran igen – hade vi lovat Christer att skriva ett pampigt avslutningsnummer till den After Dark-show som de precis börjat planera.

"När Christer hyllades under en mellanakt i årets melodifestival skedde det givetvis till tonerna av ”La Dolce Vita”."

Bild: TT

Några månader senare hade vi fortfarande inte en enda liten idé till showen, och tog några veckors semesteruppehåll. Miss Bomhus och jag tog med dottern som då var sju år och åkte på vandrarhemsluff till Öland. Till saken hör att dottern just det året var otroligt intresserad av att titta på kor. Det var därför jag stod ute i regnet på en leråker på sydöstra Öland och sjöng för mig själv ”Ge mig glitter och glamour, för nu är jag less på kor”. Och när dottern äntligen fått nog av att titta på dem hade jag skrivit refrängen till ”La Dolce Vita” i huvudet. Fast den var inte särskilt glittrig då – i mitt huvud tänkte jag mig den tvärtom som en sorgsen Peter LeMarc-ballad.

Annons

Annons

Det var min låtskrivarkollega Wastesson som några veckor senare sa att den låten var perfekt för After Dark. Jag fattade ingenting, låst vid LeMarc-versionen och öländska kossor som jag var. Men efter en höjning av tempot och några fantasifulla textjusteringar insåg jag att den faktiskt inte var så tokig. Tvärtom blev den så bra att vi ringde Lindarw och sa att vi gärna ville skicka in den till Melodifestivalen innan de började använda den i showen. Lasse Flinckman skrattade i flera dagar åt det och trodde vi var fullständigt galna – men gick till slut ändå med på att försöka.

Resten är, som man brukar säga, historia. Låten – och fram för allt deras fantastiska framträdande – blev givetvis en succé, och ledde till att After Dark nådde en ny och betydligt större publik än de någonsin haft tidigare. När Christer hyllades under en mellanakt i årets melodifestival skedde det givetvis till tonerna av ”La Dolce Vita”.

Och självklart gick vi på 70-årsfesten! Livet bjuder inte på särskilt mycket glitter och glamour numer, så man får passa på när tillfälle ges. Och när Miss Bomhus och jag stod där tillsammans med Lena Ph, Nanne, Pernilla Wahlgren, Gardell, Annie Lööf och ett hundratal andra kändisar tänkte jag för mig själv: jag är bara här tack vare en trasig tv-kamera och några regnblöta kossor – hur har ni hamnat här?

Larry Forsberg

Låtskrivare och radiopratare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan