Annons

Annons

Annons

Uteliv

Hit går Gävles kändisar för att äta

Alla har vi våra favoritmatställen och Gävles kändisar är inga undantag. Hit går de helst när de ska äta ute i Gävle.

Amanda Jansson

Skådespelaren Amanda Jansson spelar huvudrollen i SVT-serien Tunna blå linjen som handlar om polisers arbete och vardag i Malmö.

Bild: Annakarin Björnström

Beroende på om det är lunch eller middag så har skådespelaren Amanda Jansson två olika favoriter. Elsas Coffeeshop mitt på dagen och Neo neo på kvällen.

– Elsas för deras varma välkomnande ställe och sätt att vara på och även för den goda och vackra maten. Neo neo för deras härliga känsla i restaurangen, deras goda drinkar och maten som verkligen är topnotch.

Wenda Hajo

Wenda Hajo sänder eftermiddagsprogrammet i P4 Gävleborg och har blivit ett känt namn hos många Gävlebor under åren.

Bild: Elizabeth Forsmark

Annons

Efter en eftermiddagssändning på P4 Gävleborg går Wenda Hajo gärna ut och äter på någon av Gävles restauranger. Hon tycker att restaurangerna håller en hög nivå med tanke på stadens storlek och har därför svårt att välja bara en favorit.

Annons

– Men om jag måste välja en så är det Nygatan. Maten är fantastisk och servicen är nog utan tvekan den bästa i stan.

Markus Aujalay

Markus Aujalay är kanske inte en Gävlebo men som en del av Brynäs IFs styrelse kvalar han in på listan.

Bild: Patricia Ståhl

Stjärnkocken Markus Aujalay har varit ett Brynäsfan sedan barnsben och sitter numer i klubbens styrelse. Därför är inte heller helt ovanligt att se honom på någon av stans restauranger, särskilt inte på favoriten Erlandssons.

– Erlandssons är folkligt med bra stämning, professionell personal med varm service och glimten i ögat. Det är vällagad enkel mat och bra vinlista.

Josefine Gunhamre

Josefine Gunhamre bjuder på inredningstips via sitt Instagramkonto @josefinegunhamre.

Bild: Anne Sjödin

Influencern Josefine Gunhamre har över 35 000 följare på Instagram där hon delar med sig av inredningsinspiration och bilder från sitt eget hem. Och till tidningen delar hon även med sig sitt bästa restaurangstips.

– Restaurang Noun och Nora cocktail bar är mina absoluta favoriter i Gävle. Med en mysig atmosfär, suverän service och välkomponerade rätter är detta ett ställe jag återvänder till ofta. Nora cocktailbar har också Gävles, i särklass, bästa drinkar.

Clara Hagman

Clara Hagman är kanske mer känd med artistnamnet Clara Mae.

Bild: Helen Granditsky

Annons

Annons

Efter många år i Stockholm har musikern Clara Hagman, eller Clara Mae som hon också kallas, nu flyttat tillbaka till Gävle. När hon ska välja en favoritrestaurang faller valet utan några tveksamheter på lunchrestaurangen Tullhuset.

– Fantastisk och vällagad mat och en rolig och fräsch meny. Mycket trevlig personal och ett härligt ställe.

Tommy ”Tårtan” Westby

Tårtan eller Tommy Westby som han egentligen heter är en av stadens mest kända krögare.

Bild: Nils Palmeby

Tårtan har varit verksam i Gävles restaurangliv under hela 2000-talet. Men när han själv går ut och äter går han gärna till Matildas.

– De är jätteduktiga där. Matildas är den bästa produkten i stan. Det är till Matildas jag går när jag går ut.

Sara Mcmanus

Det blev en fjärdeplats för Sara Mcmanus och resten av tjejerna i Lag Hasselborg under curling-VM i Sandviken.

Bild: Jonas Ekströmer/TT

Som idrottare reser man mycket, kanske är det därför som Sara McManus inte går ut och äter så ofta när hon väl är hemma. Men när hon går ut, då är det mat i sportens tecken som gäller.

– Golfrestaurangen har den absolut bästa lunchen i stan och även mysiga middagar under sommaren. Inte nog med att de gör den bästa maten så är personalen och miljön fantastisk. Ett stort plus är att de älskar hundar där också.

Malin Vester

Vester Design grundades 2018 av Malin Vester (till vänster). På företaget arbetar också lillasyster Klara Vester som dekoratör.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Bröllops- och eventfixaren Malin Vester äter hellre ute än att stå i köket där hemma. Därmed har hon bra koll på Gävles utbud av restauranger. Men precis som Wenda Hajo har hon lite svårt att bestämma sig för bara en. Erlandssons, Le Bôn, Verovin och Noun, hon älskar dem alla.

Annons

– Men min absoluta favoritrestaurang är Salt studio. De har ett unikt koncept och luncher som alla borde testa.

Torre Rafael

Torre Rafael började spela i Gefle IF som åttaåring. Idag är han mittfältare i A-laget.

Bild: Karin Johansson

Fotbollsspelaren Torre Rafael är riktigt svag för husmanskost. Därmed tycker han att han borde säga Le Bôn som sin favorit. Men det finns en annan restaurang i stan som också har imponerat på GIF-spelaren.

– Jag har bara varit där tre gånger så jag vet inte om det gills som en favorit men alla gånger som jag varit på Butchers Steakhouse så har maten varit 10 av 10.

Rolf Lassgård

Skådespelaren Rolf Lassgård har synts i flera produktioner den senaste tiden. Bland annat SVT-serien Händelser vid vatten.

Bild: Johan Nilsson/TT

Numer bor skådespelaren Rolf Lassgård på Österlen i Skåne men under många år var Gävle hans hemmahamn. En och annan måltid har det blivit ute på de lokala restaurangerna i Gävle och det är svårt för honom att välja ut en favorit.

– Det beror på vad man vill käka. Italienskt, då är det Ll'Amice. Jag har också tyckt om Sarahs koncept.

Sarahs som låg på Södra Kungsgatan tidigare har nu flyttat till källarlokalen under Scandic CH och heter numera Nygatan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan