Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktörens krönikor

Katarina Ekspong
Gefle Dagblad växer – det här satsar vi på

Vi växte i fjol. Tack för förtroendet! Nu satsar vi stort.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Under fjolåret ökade antalet digitala prenumeranter på Gefle Dagblad med hela 13 procent. Antalet läsare ökade därmed med 1 000 och var förra året 63 000 i snitt, varje dag. Siffrorna om räckvidd kommer från Orvesto, som är den officiella mätningen av mediekonsumtion.

Antalet läsare av Gefle Dagblad ökar – nu har vi 63 000 läsare varje dag. Sånt ska firas – här med en tårta!

Bild: Katarina Ekspong

Nu ska vi förvalta förtroendet med journalistik som vi vet engagerar. Här är våra satsningar:

Vi satsar mer både på att granska och fördjupa – som nu senast när Gefle Dagblad avslöjade att Gevalias ägare driver fabrik i Ryssland. Och som när vi på sistone granskat vårdskandalerna i Gävles äldreomsorg och nu i påsk djupdyker i Gävles kriminella gäng.

Annons

Annons

Vi kan dessutom lova att vi kommer fortsätta att ha den tätaste och kunnigaste bevakningen av Brynäs, dag efter dag och året runt.

Nu när fotbollssäsongen startar följer vi givetvis GIF nära efter flytten upp till Superettan samtidigt som vi storsatsar på tv med 43 livesända matcher fram till sommaren; från Sandvikens herrars matcher i Norrettan till Gefles och Sandvikens alla dammatcher i division ett.

Vi ska också vara till nytta. Därför lyfter vi experters tips om hur du förhandlar om bolån med banken, bevakar prisjakten i livsmedelsbutikerna och berättar om raka råd hur du kan spara tusenlappar. Vi har helt enkelt växlat upp fokuset på privatekonomi i de dyrtider som nu råder.

Vi utökar vår bevakning av näringsliv, jobb och karriär och skriver såväl om näringsidkare som startar och bygger ut som om de som går i konkurs. Nyligen åkte vi hem till Gävles sista skivhandlare, som samtidigt som han nu går i konkurs tipsar om sina favoritalbum och singlar. Vi har nämligen noterat att många av er uppskattar tips.

Annons

Annons

I GD möter, en ny artikelserie, lyfter vi varje vecka berättelser om människor härifrån – som den om Jessica Carlsson som förlorat två små barn och nyss fick en stroke när hon blev gravid för tredje gången och om Ida Rääf som gjort en livsförändrande helomvändning och nu ska medverka i TV4:s ”Elitstyrkans hemligheter”.

Vår kunniga politiska granskare Maria Carlsson fortsätter att ha luppen riktad mot Gävle kommun medan reportrarna Björn Hanérus och Agnetha Brolin sätter fokus på både ohälsan och hälsan i Gästrikland. Vi fördjupar krimbevakningen och fortsätter med nysatsningen på Krim-tv. Och vi sätter fokus på barnfamiljerna med nyheter och reportage från barnavårdscentraler, förskolor och skolor till barnvänliga bostadsområden.

Vi tar utelivet på allvar. Därför satsar vi på Gävles krog- och uteliv, med regelbundna artiklar om allt från kändisarnas tips till sina favoritkrogar, över krögarnas tävling i Smakkampen, Krogpatrullen med listan på Gästriklands bästa restauranger till listor på alla årets uteserveringar och tips på ställen med vegansk mat. Och så granskar vi.

Annons

Annons

Dessutom fortsätter vi givetvis med Gästriklands bredaste och djupaste kultur- och nöjesbevakning med allt från lokala dokusåpaprofiler, över konstrundor i påsk till att Gefle Dagblad är medarrangör på kulturevent som stora litteraturfestivalen Gävlit.

Till sist, men också först och främst, rycker vi ut vid stora händelser.

Gefle Dagblad ger dig koll.

Tipsa oss gärna om nyheter och det du vill att vi ska granska på gefle.dagblad@gd.se!

Katarina Ekspong

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan