Annons

Annons

Annons

Älvkarleby

Läsartext
Kommunalrådet besökte Aktiva Kvinnor i Älvkarleby

Föreningen Aktiva Kvinnor Älvkarleby hade besök av Katrin Jakobsson vid sitt månadsmöte 2 april. Katrin är nytt kommunalråd sedan 1 januari i år och ordförande i kommunstyrelsen Älvkarleby.

Detta är en läsartext.

Hon berättade om vad som är på gång i kommunen och fick massor av frågor av våra medlemmar. Det handlade om bostäder, skolor, äldrevård och förebyggande insatser riktade till barn och unga.

Katrin Jakobsson är nytt kommunalråd sedan 1 januari i år och ordförande i kommunstyrelsen Älvkarleby.

Bild: Privat

Annons

Det är ingen lätt sak att leda kommunen när så mycket negativt inträffat under de senaste åren och nu den ekonomiska kris som drabbat många. Kommunen kommer att ha några tuffa år och då behöver vi kraftsamla, näringsliv, civilsamhället och föreningarna och den offentliga sektorn. Inflationen, de dyra matpriserna och höjda hyror gör att man kan känna sig deppig.

Annons

Så inte hos Aktiva kvinnor som tidigare varit en husmodersförening, har fullt upp med alla aktiviteter som handarbete kopplad till social samvaro, litteraturcirkel, vävning, lappteknik, stickcaféer på biblioteket och Fyrklövern samt läxhjälp och volontärarbete tillsammans med andra föreningar.

Det som kommunalrådet måste ta med sig var anhörigstöd som många upplever är nedmonterat. Viktigt är också att kommunen stöttar föreningarna med en volontärsamordnare för att den kraft som finns hos ideella föreningar, kyrka och företag kan blomma ut och minska trycket på det offentliga. Vi blir fler och fler äldre och den yngre generationen får det svårt att försörja både sig själva och oss seniorer. Nästa månadsmöte i maj blir på Gröna Källan i Älvkarleby.

Marianne Nygren

medlem i Aktiva Kvinnor Älvkarleby

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan