Annons

Annons

Annons

Kampsport

Läsartext
Nya framgångar för Gävle Judo Club

Gävle Judo Club hade fina framgångar vid tävlingar i Uppsala i helgen.

Totalt blev det fem segrar och elva medaljer med på bussen hem.

Text

Detta är en läsartext.

Gävle Judo Club blev näst bästa klubb vid tävlingar i Uppsala. Starkt med förhållandesvis liten trupp.

Bild: Privat

Annons

Först ut var våra U9:or, Tyra, Axel K och Axel L. Tyra fick gå hela 4 matcher och vann samtliga. Tyra kastade ett antal fina kast och visade prov på både styrka och teknik. Även tävlingsledningen tyckte att Tyra imponerade och för detta belönades hon med en pokal för ”utmärkande prestation”.

En tränare och coachs bästa belöning är när man ser att barnen lär sig och har kul. I dagens tävling var det en stolt coach som stod vid mattkanten när Axel K gick upp på mattan. Med en enastående förmåga att läsa av motståndaren och ett lugn som få åttaåringar besitter tog Axel sig an denna dagen. Efter ett antal matchvinster och inte minst väldigt fina tekniker gick Axel ur tävlingen som vinnare. Axel L kämpade även han på och visade också prov på fina tekniker vilket tog honom till ett silver. Axel är endast sex år men har redan en stor judorepertoar vilket bådar gott för framtiden.

Annons

Annons

I U11 har vi ett härligt tjejgäng som var näst ut på tur. Olivia och Maja var i samma viktklass. Efter en tuff match mellan tjejerna gick Maja segrande. Maja tog även hem tävlingen efter några tuffa matcher till. Maja har inte ens tränat judo i sex månader och har redan satt sitt namn på kartan. Bra timing och lite jävlar anamma tog Maja till guldet idag. Även Olivia kämpade på stenhårt och tog hem brons. Olivia är dessutom en grym lagspelare som lyfter alla sina kompisar. Sigrid är likt Axel K en fokuserad själ som gör det man säger till henne. Sigrid gjorde två enastående kast som resulterade i ippon (fullpoäng). Ett silver kammade Sigrid hem idag. Grete som var i den något lättare viktklassen chockade både sig själv, motståndaren och coachen genom att kasta vänster istället för höger som hon brukar. Grete har en känsla för judo som få 8-åringar och anpassar sig till situationen och gör det som behövs. Ett välförtjänt silver som om du frågar mig är guld nästa gång.

Vidar är en av våra förstagångs-tävlande. Vidar var glad och taggad inför dagen och gick upp på mattan med ett leende på läpparna. Temat för denna termin i fortsättningsgruppen har varit fotsvep. Med bravur tror jag bestämt Vidar var den enda på tävlingen som gjorde en perfekt de-ashi-barai (fotsvep) på motståndaren. Killen som aldrig vilar på träningarna gick givetvis segrande ur och åkte hem med en guldmedalj. Även Malte var på judotävling för första gången. Malte visade dock tydligt att det inte var sista gången. Med en extrem kämpainsats där alla matcher gick till förlängning fick Malte med sig bronset hem.

Annons

Annons

Freya var sist ut av U-11:orna. Freya har fattat grejen med övergången mellan stående kamp och mattkamp och har dessutom ett fantastiskt rörelsemönster och bra greppning. Hon både kastade och höll fast motståndarna och tog med sig ett guld hem.

Sist men absolut inte minst var det dags för veteranen i sammanhanget, Julia. Julia har utvecklats mycket senaste tiden och jobbar sig högre och högre upp. Efter två stabila matchvinster och en snöplig förlust fick Julia nöja sig med ett silver. Vad som tål att påpekas är också att dessa fantastiska insatser gjorde att Gävle Judo Club blev näst bästa klubb efter Uppsala judoklubb som var värdklubb och hade väldigt många fler deltagare. Totalt var det 16 klubbar representerade.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan