Annons

Annons

Annons

Bomhus

Läsartext
Easter Suite gav stående ovationer

Kampen mellan liv och död, mellan ont och gott kännetecknar påskens drama med Jesus Kristus i centrum. Och det kände Oscar Peterson år 1986, då han för första gången spelade jazzuppsättningen av Easter Suite (Påsksviten) i London.

Text

Detta är en läsartext.

År 1996 var det nuvarande kantorn i Hudiksvall, Kristofer Sundmans tur att upptäcka filmen med den enda bevarade dokumentationen av Easter Suite, eftersom det inte fanns några noter.

Från vänster ser vi Kristofer Sundman, piano, Martin Berger, saxofon, Johan Timan, bas, Daniel Olsson, trummor samt Bengt Wiklund, präst.

Bild: Privat

Annons

Och före detta kyrkoherden i Gävle Staffan och komministern i Älvkarleby samt sjömansprästen i Rio de Janeiro, Bengt Wiklund imponerades av detta sätt att beskriva påskens budskap i ord och ton. Därför har Bengt sedan år 2006 deltagit i jazzgruppen med väldigt speciell Skärtorsdagsmässomusik ett hundratal gånger.

Annons

Och nu var det åter dags för en nästan fullsatt Bomhus kyrka att inspireras av detta. Turnèn går i kyrkorna i Indal, Leksand, Delsbo, Harmånger med flera platser. Gudstjänstdeltagarna tackade med stående ovationer och rytmisk handklappning.

Text och foto: Lars Gustafson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan