Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Läsartext
Daniel från Kenya besökte Rotary och Inner Wheel

Gefle och Sandviken Västra Rotary-klubbar och Inner Wheel-klubben i Sandviken har under den senaste tiden finansierat flera projekt för att behövande bybor i västra Kenya ska få tillgång till rent vatten. Brunnsprojekten administreras av Rotary Doctors Sweden.

Text

Detta är en läsartext.

Daniel Muruka, som är ansvarig för verksamheten i Kenya, träffade nyligen medlemmar från klubbarna vid ett gemensamt möte på The Church i Sandviken. Just nu är han på besök i Sverige för fortbildning och för att berätta om verksamheten i Kenya.

Daniel Muruka från Rotary Doctors i Kenya har besökt Sandviken. Här tillsammans med från vänster Margareta Karlsson, Sandviken Inner Wheel-klubb, Carin Berg Wedrén, Gefle Rotary-klubb och Leif Karlsson, Sandviken Västra Rotary-klubb.

Bild: Privat

Annons

Annons

– Det är viktigt att medlemmarna inom Rotary och Inner Wheel som stödjer oss i Kenya får feedback från sina projekt, säger Daniel. Vi är otroligt tacksamma för det stöd vi fått och hoppas på ett fortsatt ekonomiskt engagemang och samverkan, för att fler byar ska kunna få tillgång till rent vatten och en förbättrad hygien genom nya brunnar och latriner, framhåller Daniel.

Medlemmarna i Inner Wheel Sandviken har nyligen finansierat byggnationen av en brunn för att säkra tillgången till rent vatten.

Bild: Privat

– Tillgången till rent vatten nära sin egen bostad har stor betydelse för människors liv på landsbygden i Kenya. Att framför allt flickor och kvinnor inte ska behöva gå timmar efter rent brunnsvatten istället för vatten från en flod som är förorenad. När alla invånare i en by skaffar sig en latrin är det också en stor skillnad när det gäller hälsan.

Gefle och Sandviken Västra Rotaryklubbar och Sandviken Inner Wheel-klubb har tillsammans finansierat fyra brunnar i västra Kenya. Brunnsgrävningen klaras av utan hjälp av maskiner och modern teknik.

Bild: Privat

– Att hjälpa oss att förbättra kvinnors och unga flickors hälsa är viktigt. Hälsa hänger nära ihop med deras levnadsvillkor. Att stödja flickor och kvinnor för att förhindra könsstympning, barnäktenskap och tonårsgraviditeter samt att slå vakt om flickors rätt att gå i skolan är också viktiga förebyggande hälsoinsatser, säger Daniel Muruka från Rotary Doctors.

Annons

Annons

Insamlingsprojekten har engagerat många medlemmar i Rotary och Inner Wheel i Gävle och Sandviken. Till dags dato har fyra brunnar och tre latrinprojekt för över 10 000 personer finansierats. Finansieringen av brunnarna i Kenya har skett på kort tid och klubbarna hoppas nu kunna få möjlighet att stödja ytterligare projekt i en nära framtid.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan